Van Aerle en equipe de Muinck/Jansen winnen op verregend Monza.Van Aerle en equipe de Muinck/Jansen winnen op verregend Monza.


Voor de 2e ronde in het endurance kampioenschap, werd Monza het decor voor een regenrace, aangezien de weergoden aan de slag gingen.

Na wat kleine problemen in de opwarmronde, gingen de LMP2's en GTE's de baan verkennen in racetrim, aangezien het behoorlijk hard regende.
Dit resulteerde op het begin verder geen verassingen want het was Rik van Aerle die er vrij snel vandoor ging voor Sonneveld en Hamming.

Ook bij de GTE's was het de Muinck, die als eerste startte van zijn team, die vrij snel een gat kon slaan en eigenlijk niet meer naar achter keek.

Voor de overwinning werd het uiteindelijk niet meer heel spannend want beide waren gewoonweg de snelste in deze race.

Het werd wel spannend toen het minder hard begon te regenen en Stan Vlietstra de gok nam om naar slicks te gaan.
Dit pakte even goed uit, maar door een fout van zichzelf, crashte hij in de muur en was het einde race voor hem.

Dit was wel het startschot voor meerdere coureurs om de slicks te pakken. Het was nou eenmaal steeds droger aan het worden.
Of toch niet?
Nee dus, want in de laatste 25 minuten begon het uiteindelijk steeds harder te regenen en kozen er een aantal coureurs om toch weer naar de wets te gaan.

Een van die mannen was Arjan Veltens. Die koos er voor om de wets te pakken en de jacht op zijn teamgenoot Correa Alves te starten.
De keuze voor wets waren de goede keuze, want met 5 seconde per ronde sneller, kon hij zijn teamgenoot vrij snel pakken om als 2e over de streep te komen in de GTE klasse.

Rik van Aerle & equipe de Muinck/Jansen vonden het allemaal maar prima, want zij kwamen als eerste over de streep om hun eerste overwinning van dit seizoen te pakken.

Over een maand gaat de enduro weer verder en wel op het circuit van Daytona


SRVN Rubriek "Achter het stuur" In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de …

Lees verder...

Roy de Muinck heeft met nog 1 raceweekend te gaan zijn kampioenschap binnen. Met een 7e en 2e plek in race 1 en 2 wist hij voldoende punten voorsprong…

Lees verder...

De finale van het NK GT4 werd verreden op het iconische circuit van Monza, waar slipstreamen een belangrijk ding is. Dat zagen we al in de kwalificat…

Lees verder...

Het was alweer de allerlaatste race van het Formula 3-seizoen, editie twee bij SRVN. Met nog maximaal 150 punten te behalen, maakten Stijn Handgraaf e…

Lees verder...