Correa Alves wint NK GT3



Correa Alves wint NK GT3


Race één, met omgedraaide top-vijftien, kende een verrassende winnaar. Twan Capellen had zich als vijftiende gekwalificeerd en mocht zodoende vanaf pole vertrekken. Alsof hij het al honderd keer eerder had gedaan, behield hij de hele race de leiding en reed hij onbedreigd naar zijn eerste overwinning bij SRVN. Achter Capellen bleef het wel spannend: Lange tijd reden Ivo de Groot en Tom Schenkels op positie twee en drie, maar na contact tussen beide, waarbij De Groot werd en een spin van Schenkels in 130R, waren het uiteindelijk Jordy van Overeem en Pascal de Birk die de laatste podiumplekken innamen. Ook bij de kampioenschapskandidaten stond de druk er vol op. Correa Alves en De Muinck vertrokken vanaf P13 en P14 en hadden het, inclusief het nodige duw- en trekwerk, maar wat druk met elkaar en de andere coureurs in het middenveld. Voor De Muinck resulteerde het na acht minuten in een spin. Correa Alves wist zich daarna nog op te werken naar plaats zes en won daarmee een handvol kostbare punten terug op De Muinck die uiteindelijk niet verder kwam dan plaats tien.

Door de invoering van het schrapresultaat moest er in de pauze het nodige rekenwerk uitgevoerd worden, maar snel werd duidelijk dat Correa Alves de race zou moeten winnen. In elke andere situatie zou Roy de Muinck aan het langste eind trekken en Nederlands kampioen worden. Polesitter voor race twee was Arjan Veltens, achter hem De Muinck en Correa Alves. Voor Veltens was het dus zaak om zijn Bentley zo breed mogelijk te maken. Bij de start was De Muinck direct scherp, maar helaas net niet snel genoeg om de leiding over te nemen bij het ingaan van de eerste bocht. De Bentleys hadden ook in de eerste race al net een paar kilometer per uur extra op de rechte stukken en dus bleek het maar al te lastig voor de OneMove Porsches om er voorbij te komen. P1 zat er voor De Muinck zonder een foutje van Veltens dus niet in, maar winnen was natuurlijk niet nodig om het kampioenschap binnen te slepen en dus werd het voor De Muinck veertig minuten uitrijden in de kofferbak van Veltens. Achter het leidende duo verloor Correa Alves het laatste podiumplekje aan Mathieu Decrop en zo leek kampioen worden voor Correa Alves steeds lastiger te worden. Maar na nog geen tien minuten begonnen de eerste foutjes te komen bij de Porsche-coureurs. Eerst was het Decrop die een klein momentje had bij het ingaan van Spoon en zo de Bentley van Correa Alves voorbij zag gaan. Het gat naar de leiders was op dat moment al aardig opgelopen en Correa Alves moest dus aardig aan de bak om nog in de buurt te komen van zijn benodigde overwinning. In eerste instantie leek dat niet te lukken, maar ook de auto van De Muinck werd listiger en met nog een klein halfuur te gaan ging ook hij kortstondig van de baan.

Correa Alves kreeg plaats twee cadeau en had alleen nog teamgenoot Arjan Veltens voor zijn neus. Een team-order later en de posities waren omgewisseld. In de resterende minuten kwam De Muinck er niet meer aan te pas en ook zijn teamgenoten bleken niet meer in staat nog een aanval te doen op de Scuderia Leones aan kop. Na twaalf spannende races is het dus Ruben Correa Alves die het NK GT3 op zijn naam schrijft. Dennis Berends werd na een sterk seizoen kampioen bij de rookies.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...