Huisers en Veltens winnen Donington Park, de Jong kampioen NK DTCR



Huisers en Veltens winnen Donington Park, de Jong kampioen NK DTCR


De laatste race van het NK DTCR werd verreden op Donington Park. De man op P2 in het kampioenschap, Edwin Bos, was niet aanwezig bij de race en daardoor ging het tussen Robin de Jong en Arjan Veltens.

In de kwalificatie was het Veltens die de pole pakte voor race 1 en de Jong mocht vanaf P3 startten. Ruben Correa Alves was de man op P2.

Voor race 1 werd de top 15 omgedraaid en dit resulteerde in dat Marco Dob vanaf P1 de race mocht aanvangen. Lang kon hij er niet van genieten, want al voor bocht 1 was het Jeroen Huisers die de plek overnam en zo een voorsprong wist op te bouwen. Het ging mis toen in bocht 5 Tom Klaver en Ron Schmitz elkaar raakten, het gevolgd was dat er meerdere met schade de pitsstraat moesten bezoeken.

Aan het einde van de race was het Joost van der Stoep die nog een aanval inzette op Jeroen Huisers. Dit resulteerde in een duw en trekwerk over de finish waarmee Huisers met een voorsprong van 0.050 seconden op de streep.

Race 2 was het Arjan Veltens die van pole mocht vertrekken, met teamgenoot Ruben Correa Alves op P2 en Robin de Jong op P3.
Bij de start was het de Jong die even keek bij Correa Alves, maar zette de aanval niet in. Veltens bleef aan de kop en wist een afstand te houden van ongeveer 1 seconde. Lang leek het erop dat Robin de Jong het kampioenschap zou verliezen. Ruben Correa Alves verdedidge met alles wat hij had en we zagen eigenlijk het omgedraaide van het NK GT3. Uiteindelijk waren de banden van Correa Alves op en wist Robin de Jong in bocht 1 er naast te komen en kon daar Ruben Correa Alves inhalen.

Arjan Veltens deed alles wat hij moest doen, namelijk de race winnen, maar het was niet genoeg meer om kampioen te worden, Robin de Jong moest tweede worden en dat deed hij ook en zo is Robin de Jong Nederlands kampion bij de toerwagens. Ruben Correa Alves kwam als derde over de streep.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...