Frank Hamming kampioen NK Formula Pro 2022



Frank Hamming kampioen NK Formula Pro 2022


Het was alweer de laatste race van het 2022 Formula Pro kampioenschap. Deze keer was het het Belgische Spa-Franchorchamps waar de laatste twee races van dit kampioenschap gehouden werden.
Ondanks dat er nog kansen waren voor Denny Mateman om bekroont te worden als nieuwe kampioen was toch wederom Hamming die de eerste race wist te winnen.
Dit zou voor Hamming al voldoende zijn om de tweede race uit te rijden als nieuwe kampioen. Het werd nog even spannend voor zojuist genoemde waar hij in contact kwam op Camel Straight en met flinke schade de pits moest opzoeken. Na vakkundige reparatie kon hij alsnog zijn laatste meters van dit kampioenschap voltooien.
Het was voor Rene Hoogterp wederom een zege door als eerste de finishlijn te passeren in de hoofdrace.
De druk zat er direct vanaf het begin op en was voldoende voor de overwinning. Mateman wist door uitstekende prestaties uiteindelijk als tweede te eindigen en zodoende zijn twee plaats in het kampioenschap veilig te stellen.
We wachten nog even op de uiteindelijke resultaten (en schrapresultaten) voor de definitieve top drie.

Het eerste deel van dit seizoen zit er nu dan ook echt weer op. Hopelijk tot ziens in deel twee!


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...