de Vries op pole voor de 10e editie van de SRVN500de Vries op pole voor de 10e editie van de SRVN500


Voor de kwalificatie van de 10e SRVN500 hadden in totaal 50 deelnemers zich ingestreven om mee te doen. 30 man konden zich alvast kwalificeren.

Marco Dob was de eerste man die van start mocht gaan en zette een totaal tijd neer van 40:716. Hans van Putten wist al snel daar onder te komen met een 40:339.

Henk-Jan Steneker wist met een 40:252 heel lang de pole vast te houden. Toen kwam Dylan Klaver en hij wist met een 40:221 de poletijd over te nemen.

Stan Vlietstra pakte de tijd van Klaver over en was de eerste die de 40:1 over de streep kwam met een 40:194.

Winnaar van de editie 9e Gijs Sonneveld had een slechte kwalificatie en wist al met een 40:425 dat hij voor de race van ver moet komen 12 juni.

Toen was het de beurt aan de GNCR mannen en was het eerst Robin de Jong die de pole pakte, toen was het Wilbert Velthove die het van de Jong overnam. Lars Koldewij en Pieter Brandsma kwamen er niet aan toe, maar Mark de Vries pakte met een 40:075 de poleposition.

Zondag 12 juni mogen de heren die de top 30 niet behaald hebben het nog een keer overdoen op de bumbday, dan worden de posities 31 t/m 35 bepaald.


Er is genoeg te beleven bij SRVN deze zomer. Tijdens de SRVN Zomer Cup organiseren we 6 verschillende race events. Neem een kijkje naar de Zomer Cup k…

Lees verder...

Mark de Vries heeft de 10e editie op zijn naam geschreven. Hiermee komt hij in een unieke rijtje van rijders die de SRVN500 2x hebben gewonnen. de dol…

Lees verder...

De GT, DTCR en Formula Pro seizoenen zijn afgerond en het is tijd om je te laten horen! Laat jouw mening weten via de enquêtes en help het vormen va…

Lees verder...

Het NK GT3 was voor de laatste twee races neergestreken op het circuit van Suzuka. Een duidelijke favoriet voor het treffen was er niet: het verschil …

Lees verder...