van der Stoep en de Jong winnen spektakel op Ibarra



van der Stoep en de Jong winnen spektakel op Ibarra


Ronde 4 werd verreden op Ibarra en voor race 1 was het Sven Munnecom die van Pole mocht vertrekken, met Wilco Smit er naast. Smit had de betere start en kwam in bocht 1 naast Munnecom en kon er zo voorbij. In het middenveld ging het mis met onder andere Jeroen Huizers, Twan Capellen en Willem van Oosterhout en was er veel schade. Joost van der Stoep kon verder naar voren komen en kon een paar ronden later voorbij komen aan Munnecom en begon de aanval op zijn team genoot Wilco Smit. Halverwege de race liet Smit van der Stoep er voorbij, maar ook Kuipers kon mee in het gat dat Wilco Smit creerde en zo viel Smit terug naar de 3e plek. Uiteindelijk ging het nog mis voor Bram Kuipers, hij blies zijn motor op en werd zelfs nog geraakt door teamgenoot Robin de Jong, die op dat moment een drivethrough penalty kreeg. Zo kwam Arjan Veltens naar de 2e plaats en die maakte het nog even spannend in de laatste minuten van de race, maar uit eindelijk wist Joost van der Stoep de race te winnen, voor Arjan Veltens en was het Edwin Bos die als 3e over de streep kwam.

Race 2 was het Robin de Jon die van pole mocht vertrekken, met Arjan Veltens er naast. Serge Bakken had een keurige 4e plek behaald in de kwalificatie, maar kon er niet lang van genieten na een touché met Edwin Bos, zag Bakker al snel een mogelijk podium in rook opgaan. Ook voor Wilco Smit was race 2 een race om te vergeten. Ronde later waren het P3 en P4 van Gijs Sonneveld en Ruben Correa Alves die in aanraking met elkaar kwamen, wat resulteerde in een uitvalbeurt voor beide heren. Correa Alves had een zware crash in de bandenstapel en ook de auto van Gijs Sonneveld kon niet zijn weg meer vervolgen. Veltens had op dat moment Robin de Jong ingehaald en kon in eerste instantie wegrijden, maar met nog 8 minuten te gaan wist de Jong toch de aansluiten weer te vinden en het leek erop dat de beide heren het zouden uitvechten voor de overwinning. Dat leek ook zo, tot met nog 6 minuten te gaan. In bocht 1 was het de Jong die aan de buitenkant zat van Veltens en de heren raakten elkaar, wat resulteerde in een klap in de bandenstapel voor Arjan Veltens. Robin de Jong won race 2 voor Edwin Bos en Jeroen Huisers.

De laatste race zal gehouden worden op Donington Park en belooft een spannend einde te worden van dit kampioenschap.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...