Scuderia Leone maakt de dienst uit op Portimão



Scuderia Leone maakt de dienst uit op Portimão


Het einde van het NK GT3 2022-1 nadert, het laatste promotie-/degradatiemoment is achter de rug en de coureurs hadden voor gisteravond nog vier races voor de boeg. Het startschot voor een spannende seizoensfinale werd gegeven met twee races op het Portugese circuit van Portimão.

De eerste race, met reversed-grid, was als vanouds een spannende: Direct na de start was het Jeroen Huisers die de leiding had overgenomen en dominant weg kon rijden. Daarachter ontstonden meerdere gevechten om de laatste podiumposities. Dylan Klaver was aan een opmars bezig, maar zijn kansen werden vroegtijdig om zeep geholpen nadat Bas Zwartenbol zijn rempunt miste en zijn Callaway in de achterkant van Klavers Porsche torpedeerde. Lang leek het niet mis te kunnen gaan voor Huisers aan kop van het veld, maar ineens was daar Arjan Veltens die het gat gedicht had na te zijn gestart op P14. De race bleek net een paar minuten te lang voor Huisers, die nog wel Rogier de Klein achter zich kon houden om zodoende tweede te worden, maar Arjan Veltens mocht zich de eerste overwinnaar noemen op Portimão. De titelkandidaten hadden het wat verder in het veld druk, maar wisten allen de auto op de baan te houden; Kampioenschapsleider De Muinck mocht de hoogste positie van het drietal noteren, hij werd vierde voor Correa Alves, Decrop finishte op plaats negen.

Race twee dan, Correa Alves mocht van pole vertrekken en had teamgenoot Veltens als buffer op plaats twee. Daarachter De Muinck en Decrop op startrij twee. Vooraan reed het viertal vanaf de start rustig weg, maar daarachter was het direct dringen. Meteen al in de openingsronde werd Rogier de Klein omgetikt door Lovel van Oerle en ook rond positie zes was het spannend tussen Dylan Klaver en Guido Valster. Een ronde later was het De Kleins teamgenoot Zwartenbol die in dezelfde bocht werd aangeraakt door Tom Schenkels; Zwartenbol had meer geluk dan De Klein en kon door, Schenkels ging wel rond en verloor flink wat plekken. Aan kop bleek het tempo van het Scuderia Leone-duo net iets te hoog voor zowel Decrop als De Muinck. De Muinck zou tegen het einde van de race nog wel eventjes terug aansluiten, waarop de Leones nog wat gas bijgaven en opnieuw aan de horizon verdwenen. Correa Alves won de race voor snellere teamgenoot Veltens, die met de kampioenschapsaspiraties van zijn teamgenoot in gedachten geen inhaalpogingen deed. De Muinck werd derde voor Decrop en zag ondanks een goede uitslag in race één zijn voorsprong in het kampioenschap wel kleiner worden.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...