Van Aerle en Equipe De Muinck/Klaver zegevieren op SebringVan Aerle en Equipe De Muinck/Klaver zegevieren op Sebring


De 3e ronde van het Enduro kampioenschap bracht de teams naar het altijd uitdagende Sebring. Lennart Lippens mocht mede dankzij zijn overwinning op Daytona de race van pole position aanvangen en deed er alles aan om die te verdedigen. Echter zou al snel blijken dat het een lastig verhaal ging worden om van Aerle achter zich te houden. Een gedurfde actie buitenom zorgde er voor dat van Aerla de leiding overnam en zou die vervolgens niet meer afstaan. De strijd om plek twee was nog allerminst beslist waarbij Lippens en Tonnie Jansen een fraai duel uitvochten om de overige podiumplekken.

 

In de GTE was het wat dat betreft minder spannend. De Muinck die de #157 Aston Martin mocht starten behield eenvoudig de leiding en zou die vervolgens niet meer af staan. Diverse rijders hadden soms moeite om de auto op de baan te houden. Vooral Sunset Bend, de laatste bocht van het circuit, zorgde voor de nodige problemen. Yoeri Gijsen klapte hard in de muur met zijn #291 Ferrari, maar de schade viel mee en hij zou uiteindelijk als 3e over de streep komen.

 

Ook nu waren er weer strategische keuzes bij de diverse teams in het LMP2 veld. Lippens koos ervoor om zijn banden te wisselen, maar Gijs Sonneveld in de #73 VMS-SunEdits Racing besloot de gok te nemen en dit niet te doen. Hij won daarmee veel tijd en pakte zo de tweede positie over. Het tempo van Lippens was echter beter en na een aantal rondes kon hij de aanval plegen op het adres van Sonneveld. Dit ging niet zonder problemen en dat resulteerde in contact bij het ingaan van bocht 1. Lippens was het voornaamste slachtoffer, maar kon wel zijn weg vervolgen en zou een aantal rondes later de 2e plek weer heroveren. Problemen waren er ook voor de #109 Team LangeJans. Tonnie Jansen gaf het stuur over aan teamgenoot Jurgen Langerak, maar een force feedback probleem zorgde er voor dat ze veel tijd verloren en uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 4e plek. Aan de kop van het veld was het business as usual voor van Aerla, die met een dominante overwinning de mindere race op Daytona kon doen vergeten. Lippens werd 2e voor Sonneveld die het podium completeerde in de LMP2 klasse.

 

Dylan Klaver mocht de #157 Aston Martin naar de finish rijden en deed dit zonder problemen. Het ONEMOVE Esports team wint zo hun tweede race van het seizoen. Een vrij eenzame race voor de #170 Aston Martin van Volante Racing, maar na de problemen van Daytona zullen ze tevreden zijn met een 2e plaats. Het laatste podium plekje ging zoals eerder genoemd naar de #291 van Yoeri Gijsen.

 

De laatste race van het seizoen staat gepland op 26 juni op het circuit van Le Mans.


Arjan Veltens kwalificeerde zich al op pole position, waardoor hij race 1 vanaf p10 mocht starten.

Lees verder...

De eerste race van het NK Enduro seizoen 2022-2 bij SRVN werd verreden op een lastige Spa Francorchamps. Het was namelijk voor aanvang van de race fl…

Lees verder...

De 2022-II inschrijvingen en circuit stemrondes zijn open! Schrijf je snel in!

Lees verder...