Hamming pakt dubbel in seizoensopener



Hamming pakt dubbel in seizoensopener


Het was Frank Hamming die tijdens de openingsraces op het Nurburgring GP circuit beide overwinningen op zijn naam wist te schrijven.


Na het behalen van pole moest bovengenoemde starten van P15 i.v.m. een omgekeerde startvolgorde tijdens de sprintrace van 20 minuten.


Desondanks wisten zowel Hamming als Hoogterp zeer snel terrein te winnen om vervolgens de kop van het veld aan te voeren.

Tijdens de hoofdrace van 40 minuten was het Hamming die dus van zijn originele positie mocht starten en vrij rap een ruime marge kon opbouwen
vanaf de koppositie. In de slotfase werd het nog even spannend toen Hamming zijn 800PK monster rond gooide na een touche met een achterblijver.


Hierdoor kon Hoogterp de op dat moment 4,5 seconden in een rap tempo dichtrijden waardoor beide heren in de voornalaatste ronden het wiel aan wiel
moesten uitvechten. Hamming was de gene die hier weg kon komen na wederom een kleine touche en pakte daarna zijn tweede overwinning van dit seizoen.


René Hoogterp werd tweede gevolgd door Denny Mateman. De top drie werd een kopie van race één.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...