Van Aerle en Hoogeveen/Vermeer winnen eerste Enduro race


Het fraaie Road America was het decor voor de eerste ronde van het gloednieuwe SRVN Enduro kampioenschap. Vier 2.4uurs races vormen dit multiclass kampioenschap, waarbij diverse auto's gedeeld worden door meerdere rijders.
In de LMP2 klasse was het Rik van Aerle die ook in Road America de wind in de zeilen had, na een dominante pole position kwam hij eigenlijk de gehele race niet in gevaar. Ondanks een hachelijk moment op het achterste rechte stuk richting Canada Corner en won, nadat hij 7 weken geleden ook in Silverstone won in het vorige seizoen, nu ook in Road America. Robin de Jong werd tweede voor Lennart Lippens.

In de GTE klasse was het een soortgelijk verhaal, met de nummer 170 Aston Martin van Niels Hoogeveen en Marc Vermeer die met de overwinning er vandoor gingen. Voor de nummer 42 Ferrari van Bas Zwartenbol en Yoeri Gijsen. Het podium werd gecompleteerd door de nummer 150 Porsche van Pascal de Birk en Nanno van der Poel.

Het volgende treffen is over een kleine maand, als het veld aankomt op de gloednieuwe virtuele versie van Daytona.


Arjan Veltens kwalificeerde zich al op pole position, waardoor hij race 1 vanaf p10 mocht starten.

Lees verder...

De eerste race van het NK Enduro seizoen 2022-2 bij SRVN werd verreden op een lastige Spa Francorchamps. Het was namelijk voor aanvang van de race fl…

Lees verder...

De 2022-II inschrijvingen en circuit stemrondes zijn open! Schrijf je snel in!

Lees verder...