Hoogterp pakt eerste overwinning in chaotische Indianapolis GP



Hoogterp pakt eerste overwinning in chaotische Indianapolis GP


Het was een chaotische avond op het circuit van Indianapolis, met wat opstartproblemen konden de coureurs aan de lange race beginnen die gekenmerkt werd door een chaotische start waarbij meerdere coureurs schade opliepen.


Ondanks dat was het Frank Hamming die de leidende positie kon overnemen van Hoogterp. Echter niet voor lang want door een losse achterkant verloor Hamming maar liefst 6 plaatsen zakte hierdoor terug naar P7.


Hoogterp kon hierdoor samen met teamgenoot de Vries een klein gaatje slaan op het overige veld. Echter tijdens de pitstop was het de Vries die kon profiteren van een snelle bandenwissel en zodoende P1 kon overnemen van Hoogterp.


In de laatste 10 minuten van de race kon Hoogterp zijn pace weer herpakken en was duidelijk de snelste in het veld. Danny Mateman leek even te kunnen gaan profiteren van een gevecht tussen de nummers 1 & 2 maar na een prachtige uitremactie in de 1e bocht kon Hoogterp , de Vries buitenom voorbij.


Deze positie werd niet meer uit handen gegeven en dit zorgde dan ook voor een prachtige eerste overwinning van het seizoen. De Vries en Mateman completeerden vervolgens de top 3.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...