Hamming pakt de grand slam!Hamming pakt de grand slam!


Hamming pakt de grand slam!

2 weken na het spectakel op de temple of speed in Monza reist het circus af naar het circuit Interlagos in Brazilië.
De grote favoriet is natuurlijk Hamming die al oppermachtig was in Monza.

Tijdens de eerste qualificatie topt Hamming al meteen de snelste tijd terwijl de Vries (de nummer 2 in Monza) nog moeite heeft.
Door naar de tweede qualificatie sessie is het weer Hamming die de snelste is. Het wordt nog even spannend tussen Lippens en Hoogterp wie het laatste plekje in die befaamde top 10 qualifying pakt. Uiteindelijk is het Hoogterp die met 0.1s aan het langste eind trekt.
Het zal geen verrassing zijn als aan het eind van Q3 Hamming de pole pakt. Echter is de man die daarachter staat Bas van Grunsven toch wel onverwachts. En slechts op 0.030s achter de pole. Daan Hut maakt de top 3 compleet.

Het is Hamming die vanaf kop een fantastische start kent en meteen een groot gat slaat naar al zijn concurrenten. De verrassende p2 van Grunsven kan echter maar heel kort.
genieten van zijn fantastische qualificatie en valt meteen terug naar P5 achter Hut, Vlietstra en Hoogterp. Die drie zijn vervolgens de hele eerste stint tot aan de pitstops met elkaar in gevecht.
Achterin spinnen er een paar mannen waaronder Ronald van Dijk die dus een inhaal race zal moeten beginnen.
Links en rechts zijn er gave gevechten. Vooral bocht 1 valt in de smaak als het gaat om inhaal punten.
Zoals verwacht zijn er deze race pitstops. Een van de eerste reguliere pitstops is van René Hoogterp die daarmee zowel Vlietstra als Hut probeert te undercutten. Een rondje later gaan beide mannen naar binnen en komen na een mega outlap van Hoogterp achter hem terecht. Hoogterp pakt daarmee p2 en zal daar ook finishen. Vlietstra en Hut gaan tot het eind heerlijk in gevecht. Maar meer dan een paar keer kijken komt het niet. De nummer twee in het kampioenschap Mark de Vries komt nog redelijk in de buurt van Vlietstra (P4) en Hut (P3). Maar helaas kan hij geen aanval wagen en finished dus op P5.
De man van pole gaat onbedreigd naar de overwinning. Frank hamming was de snelste in de qualificatie, de snelste race ronde, de hele race aan de leiding en de winnaar van ronde 2 van het Fpro kampioenschap. Daarmee pakt hij een Grand Slam!

Over twee weken gaan we naar Indianapolis voor de derde ronde van het kampioenschap.


Er is genoeg te beleven bij SRVN deze zomer. Tijdens de SRVN Zomer Cup organiseren we 6 verschillende race events. Neem een kijkje naar de Zomer Cup k…

Lees verder...

Mark de Vries heeft de 10e editie op zijn naam geschreven. Hiermee komt hij in een unieke rijtje van rijders die de SRVN500 2x hebben gewonnen. de dol…

Lees verder...

De GT, DTCR en Formula Pro seizoenen zijn afgerond en het is tijd om je te laten horen! Laat jouw mening weten via de enquêtes en help het vormen va…

Lees verder...

Het NK GT3 was voor de laatste twee races neergestreken op het circuit van Suzuka. Een duidelijke favoriet voor het treffen was er niet: het verschil …

Lees verder...