Hamming en de Jong winnen op EstorilHamming en de Jong winnen op Estoril


Kampioenschapsleider de Jong pakte wederom de pole position, dit keer was het echter Frank Hamming die naast hem op de eerste startrij stond. Lippens verraste met plek 3 en de Vries moest genoegen nemen met de 4e stek. De Jong kwam niet goed van zijn plek en Hamming opende de aanval in bocht 1. Beide heren kwamen met elkaar in contact waardoor de Jong achterstevoren stond en uiteindelijk de auto van Ivo de Groot over zich heen kreeg en met schade de pits moest opzoeken. Bram Kuipers kende een prima start en schoof in een keer door van zes naar twee. Meer drama in de openingsronde waarbij Lippens de controle verloor bij het ingaan van de laatste bocht en terugviel naar de 8e plek. Hamming profiteerde optimaal en kon wegrijden van het GNCR duo. Een foutje van Kuipers gaf zorgde ervoor dat Mark de Vries de tweede plaats kon overnemen. Hamming dicteerde het tempo aan de kop van het veld en kon zo zijn eerste overwinning van het seizoen pakken. De Vries eindigde als tweede voor Kuipers. Lennart Lippens herstelde zich na zijn moeizame openingsronde en werd uiteindelijk vierde.

 

Jurgen Langerak kwalificeerde zich als 10e en pakte hiermee de pole position voor de hoofdrace met Tom Klaver naast hem op de eerste startrij. Langerak behield de leiding, daarachter waren het Denny Mateman en Bram Kuipers die opschoven naar de plekken twee en drie. De Jong, die nu wel goed door de eerste bocht kwam, schoof op naar plek 7. Voor Gijs Sonneveld en Lennart Lippens begon de race minder goed. Sonneveld liet de auto bijna afslaan en Lippens kon hem niet meer ontwijken. Beide heren moesten de pits opzoeken en Sonneveld moest uiteindelijk de strijd staken. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd was het stuivertje wisselen aan de kop van het veld. De Jong liet zien dat zijn tempo in de kwalificatie geen uitzondering was en ging als een warm mes door de boter en vond hiermee snel de aansluiting aan de kop van het veld. Langerak verloor de leiding aan Mateman en niet lang daarna volgde de Jong en de Vries. Hij zou uiteindelijk als 5e eindigen. De Jong pakte met nog 25 minuten te gaan de leiding en keek niet meer om. De Vries leek comfortabel op weg naar wéér een tweede plaats, maar in de slotfase werd het nog even spannend met een naderende Hamming. Een aanval bleef uit en zo pakte de uiterst constante de Vries wederom een podium. Hamming eindigde uiteindelijk als 3e, voor Mateman die net naast het podium eindigde.

 

In split twee ging de overwinning in de sprintrace naar Olaf van der Stam voor Andre Geuze en Ruud van Heijster. De hoofdrace was een prooi voor Andre Geuze. Stan Vlietstra eindigde als tweede voor Ivo Hendrickx die zijn eerste podium van het seizoen pakte.

 


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...