Veltens en Verlouw winnen seizoensafsluiter, Edwin Bos kampioen



Veltens en Verlouw winnen seizoensafsluiter, Edwin Bos kampioen


Het kampioenschap kon Edwin Bos bijna niet meer ontgaan na de races op Spa. Slechts 6 punten had hij nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Normaliter geen probleem gezien de constante top 5 resultaten dit seizoen. Technische problemen zorgde er echte voor dat hij de kwalificatie miste en de race als 38e moest aanvangen. De pole was er voor Arjan Veltens.

 

Bathurst zorgt altijd voor spektakel en dat was dit keer niet anders. Een hoop deelnemers moesten de strijd staken na een crash in de muur. Aan de kop van het veld waren het Veltens, de Muinck en Correa Alves die een klasse apart waren. Daarachter onstond een mooi gevecht om plek 4. Jeroen Huisers voerde een treintje aan met onder andere Marijn Pfeifer, Pascal de Birk en Ivo de Groot. De banden van Huisers gaven niet meer de gewenste grip en hij viel in de slotfase terug naar de 7e plek. De Birk nam uiteindelijk nog de 4e positie over van Pfeifer die genoegen moest nemen met de 5e plek. Aan de kop van het veld was het echter Veltens die wederom domineerde en zijn 5e overwinning van het seizoen pakte. Correa Alves werd 2e en was daarmee uitgeschakeld voor het kampioenschap. De Muinck werd 3e. Edwin Bos kende een prima inhaalrace, hij kwam uiteindelijk als 11e over de streep en stelde hiermee definitief de titel veilig.

 

In race twee ging het helemaal mis in de de eerste ronde. Veltens en de Muinck kwamen met elkaar in contact op het rechtestuk richting bocht twee. En gigantische klapper was het gevolg, waarbij we 10 auto's kwijt waren na nog geen 20 seconden racen. In alle chaos nam Huisers de leiding over van Verlouw gevolgd door Pfeifer. Laatsgenoemde had het tempo er goed inzitten en passeerde Verlouw en vervolgens ook Huisers om de leiding in de wedstrijd. Correa Alves was goed door de openingsfase heen gekomen en plaatste een aanval op de 2e positie van Jeroen Huisers. Het ging echter mis bij het aan remmen van de chicane, waarbij de Huisers de controle verloor op de curbstone en hiermee Correa Alves in de rondte tikte en uiteindelijk in de grindbak terecht kwam. Dit gaf zijn teamgenoot Edwin Bos ineens de kans op een overwinning en dit leek ook te gaan lukken. Echter een fout in de voorlaatste ronde zorgde voor schade aan de Corvette. De topsnelheid was weg en verloor uiteindelijk de leiding en zelfs het podium. Jur Verlouw greep deze kans met beide handen aan en pakte zo een verassende eerste overwinning. Pascal de Birk eindigde als 2e voor Marijn Pfeifer.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...