Veltens slaat dubbelslag op SpaVeltens slaat dubbelslag op Spa


Ronde vijf van het SRVN GT kampioenschap vond plaats op het nieuw uitgebrachte circuit van Spa-Francorchamps in rFactor 2. Het werd een ware slijtageslag met veel incidenten en uitvallers.

 

Voor het eerst dit seizoen was het eens geen Corvette op de pole position, maar Roy de Muinck die verraste in zijn Porsche en de snelste was in de kwalificatie. Kampioenschapsleider Edwin Bos startte naast hem op de eerste rij, terwijl concurrent voor de titel Ruben Correa Alves niet verder kwam dan de 7e tijd. De start verliep rommelig waarbij niet iedereen door had welke lijn werd aangehouden voor het begin van de wedstrijd. Meerdere auto's klapte op elkaar en een herstart was het gevolg. De tweede poging ging beter en de Muinck wist zijn leidende positie te behouden. Bos vergaloppeerde zich bij de eerste echte remzone en verloor hier 3 plekken mee. Veltens kreeg zo de kans om jacht te maken op de Muinck en kon uiteindelijk het gat dichten. Veltens nam de leiding over van De Muinck en kon vervolgens zijn voorsprong vergroten. Bos had wat tijd nodig om zijn foutje in ronde 1 te herstellen, maar wist zich uiteindelijk te ontdoen van Marijn Pfeifer en probeerde het gat te dichten richting de Muinck. Problemen waren er voor Correa Alves die een drive-trough penalty kreeg voor tracklimits, hij was zeker niet de enige, en viel ver terug. Veltens won race 1 en pakte zo zijn 3e overwinning van het seizoen. De Muinck leek opweg naar een eenvoudige 2e plaats, het werd echter nog spannend tot het laatste moment. Een overstuur moment in Blanchimont gaf Bos nog een mogelijkheid in de Busstop-Chicane, maar de Muinck gooide de deur dicht en werd uiteindelijk 2e. Voor Bos, die goede zaken deed in het kampioenschap.

 

Wederom een Porsche op pole voor race nummer twee, dit keer Ruben Schenkel die een goede eerste race beloond zag worden met de pole position voor race nummer 2. Lang kon hij er niet van genieten, want het was Dylan Klaver die de leiding overnam. De reversed grid zorgt altijd voor spektakel en ook nu was dit niet anders. Veltens, de Muinck en Decrop waren in een hevig duel verwikkeld. Elke ronde was het stuivertje wisselen en was er ook veelvuldig contact. Uiteindelijk ging het mis toen Veltens een flink moment kende in Eau Rouge en in Raidillon in contact kwam met de Muinck die vervolgens hard de vangrail in knalde. Veltens kon verder zonder een plek te verliezen en schoof zelfs op naar plek 2 nadat Decrop een foutje maakte en spinde. Klaver die stoïcijns zijn rondes reed lag lang aan de leiding, maar met nog 10 minuten te gaan was daar uiteindelijk de snellere Veltens die de leiding overnam en niet meer uit handen zou geven. Veltens won, voor Dylan Klaver die zijn eerste podium pakte. Bos werd wederom 3e.

 

Met het dubbele podium van Bos lijkt het kampioenschap min of meer beslist en hoeft hij slechts te finishen de komende races om het kampioenschap definitief te bezegelen. Dit laatste ronde van dit SRVN GT seizoen is komende zondag op het circuit van Bathurst.


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...