Veltens scoort maximaal op Virginia International RacewayVeltens scoort maximaal op Virginia International Raceway


De 3e ronde van het GT kampioenschap vond plaats in Virginia. Het zou uiteindelijk een incidentrijk raceweekend worden met een hoop uitvallers in beide races. De pole position was er, net zoals in het openingsweeken op Imola, voor Edwin Bos. Die zijn teamgenoten Correa Alves en Veltens nipt wist te verslaan. Die stand bleef ongewijzigd na de start, maar in ronde 2 ging het mis voor kampioenschapsleider Correa Alves. Een onbalans moment op één van de vele heuvels zorgde ervoor dat hij meerdere pirouettes maakte en ver terugviel. Dit gaf de 2e positie over aan Veltens die jacht begon te maken op Bos. Ondertussen kende Matthieu Decrop een prima openingsfase waarbij hij was opgeklommen naar de 4e positie en niet lang daarna plek 3 overnam van Ronald van Dijk. En kon zelfs aansluiten bij de kop van het veld vanwege het gevecht tussen Bos en Veltens. Met nog 22 minuten te gaan plaatste Veltens zijn aanval en ook al gaf Bos het hem niet cadeau, uiteindelijk moest hij de plek laten aan zijn teamgenoot. Bos kon het tempo van Veltens niet pareren en zag de Bentley van Decrop dicht in zijn spiegels zitten. Met nog 15 minuten te gaan ging het echter mis voor Decrop die de controle verloor en hard in de bandenstapel terecht kwam. Hij kon zijn weg nog wel vervolgen, maar moest de auto laten repareren en was daarmee kansloos voor een goed resultaat. Dit gaf de 4e positie aan Ivo de Goot, die een sterke race kende en nog belangrijker uit de problemen bleef. Voor Veltens was er geen vuiltje aan de lucht en hij kon zo zijn eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Bos werd 2e en deed daarmee goede zaken in het kampioenschap. Van Dijk pakte het laatste podiumplekje.

 

Door zijn 8e plaats in de eerste race mocht Jur Verlouw van pole vertrekken voor race nummer twee. Veltens bleef koel in de openingsfase en vocht zich eenvoudig naar voren. Na 10 minuten racen ging het mis voor de nummer 2 in de wedstrijd Niels Hampsink, hij kreeg een DQ nadat hij was gespind en vervolgens een stuk van het circuit afsneed. Met nog 22 minuten te gaan had Veltens inmiddels het gat naar de leider in de wedstrijd dicht gereden. En kon Verlouw niets anders doen dan zijn meerdere erkennen. Pfeifer en Bos volgde niet lang daarna en schoven op naar de plekken twee en drie in de wedstrijd. Met nog 16 minuten te gaan ging het mis voor Edwin Bos die de controle verloor bij het insturen van de hairpin. Hij kon zijn weg vervolgen maar moest het restant van de race met schade aan de auto rijden en verloor kostbare plekken. Ivo de Groot leek opweg naar zijn eerste podium, maar Ronald van Dijk was sneller en kon hem uiteindelijk passeren. Echter maakte het niet veel uit, want de Groot viel opeens stil en daarmee zat zijn race er op. Voor van Dijk ging het uiteindelijk ook mis toen een achterblijver langzaam het circuit opreed en van Dijk geen kant op kon en boven op klapte en niet meer verder kon. Dit gaf P3 aan Ruben Correa Alves die van af plek 17 was gestart, uit de problemen bleef en zo de schade wist te beperken met de concurrentie. Het gebeurde allemaal ver achter Arjan Veltens die ook race 2 pakte en ondanks het missen van de races op de Nürburgring weer meedoet in de strijd om het kampioenschap. Marijn Pfeifer werd 2e en pakte zijn eerste podium van het seizoen. Voor Correa Alves.

 

Edwin Bos heeft de leiding in het kampioenschap weer in handen en heeft een voorsprong van 21 punten op Ruben Correa Alves. Veltens klimt op naar P3 op 33 punten achterstand. De volgende race is over twee weken op het circuit van Okayama.

 


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...