De Jong en Mateman winnen in MonacoDe Jong en Mateman winnen in Monaco


Net zoals vorig seizoen lagen de rondetijden aan de kop van het veld weer dicht bij elkaar en dat zagen we terug in de kwalificatie. Niek Jacobs pakte de pole position voor Robin de Jong en Lars Koldeweij. Het verschil tussen de drie was minder dan een tiende. Weinig verschillen bij de start zoals verwacht en Jacobs voerde het veld aan. De Jong bleef in zijn kielzog, maar een echter aanval bleef uit. Het verschil zou uiteindelijk in de pitstraat gemaakt gaan worden. Van de top 3 ging de Jong als eerste naar binnen, Jacobs volgde een ronde later, maar kwam nipt te kort om de leiding in handen te houden. In de vrije lucht kon de Jong wegrijden en zo zijn 4e overwinning van het seizoen pakken. Jacobs werd uiteindelijk 2e voor Koldeweij die het laatste podiumplekje wist te bemachtigen. Frank Hamming leek op weg naar de 4e plek totdat het helemaal misging in de voorlaatste ronde. In flink klap in de muur zorgde ervoor dat de achtervleugel al weg was en vervolgens verdween ook de voorvleugel na een tik in de muur van bocht 1. Met het nodige kunst en vliegwerk wist Hamming zijn geïmproviseerde Formule Ford naar de finish te brengen en werd daar uiteindelijk nog 8e mee.

 

Met de top 8 van race 1 in omgekeerde volgorde ging het veld van start voor race 2. Weinig verschuivingen al pakte Koldeweij wel een plekje ten opzichten van William Geuze in zijn jacht om punten goed te maken op concurrent Niek Jacobs. In de openingsronde ging het helemaal mis toen de Jong op plek 8 zijn rempunt miste bij het uitkomen van de tunnel en hierbij Jacobs raakte. Laatsgenoemde kon zijn weg vervolgen, maar de Jong verloor zijn voorvleugel en moest de pits opzoeken. Hamming behield de leiding en leek op weg naar zijn 2e overwinning van het seizoen. Echter met nog 12 minuten te gaan ging het weer mis voor Hamming die de vangrail raakte na een misverstand met een achterblijver en zo met schade naar de pits moest. Dit gaf de leiding aan Denny Mateman die deze niet meer uit handen zou geven. Heijnen en Koldeweij schoven op naar plek twee en drie.

 

In de stand om het kampioenschap is het ongekend spannend. Met nog 2 races te gaan heeft Niek Jacobs een voorsprong van 10 punten op Lars Koldeweij. Mateman heeft door zijn overwinning ook nog kans op het kampioenschap, hij volgt op 23 punten.


Edwin Bos is de nieuwe kampioen in het SRVN GT kampioenschap 2020-2. Een 11e plaats in race 1 was genoeg om de titel veilig te stellen.

Lees verder...

Arjan Veltens heeft beide races op het circuit van Spa-Francorchamps gewonnen.

Lees verder...

De slotraces op het circuit van Zandvoort zorgde voor de nodige spanning in het kampioenschap. Jacobs hield stand en kroonde zich tot Nederlands Kampi…

Lees verder...

Arjan Veltens wint beide races op Virginia International Raceway en doet weer helemaal mee in de strijd om het kampioenschap.  

Lees verder...