Van Dijk en Bos zetten Corvette zegereeks doorVan Dijk en Bos zetten Corvette zegereeks door


Twee weken na het treffen op Imola kwam het SRVN GT3 veld in actie op de Nürburgring. De pole position ging verrassend naar Ronald van Dijk met naast hem op de eerste startrij, Pascal de Birk.

 

Geen 50 auto's ditmaal, maar 'slechts' 43 deelnemers gingen van start voor 35 minuten racen op het uitdagende circuit in de Eifel. Van Dijk behield eenvoudig de leiding, maar de Birk moest zijn plek afstaan aan Correa Alves. Inhalen bleek lastig en vooral het volgen van andere auto's in de zogeheten vuile lucht maakte het een uitdagende race voor de rijders. Diverse auto's gingen er hard af in de Schumacher S chicane en moesten dan wel de strijd staken of een bezoek brengen aan de pitstraat. Na een klein kwartier was het Edwin Bos die de 4e positie wist over te nemen van Rogier de Klein. En kon zo jacht gaan maken op de 3e positie van Pascal de Birk. Laatsgenoemde reed een beetje in niemandsland en het duurde niet lang voordat Bos het gat had gedicht. Uiteindelijk kon Bos de 3e plek overnemen, maar het gat naar de leiders in de wedstrijd was te groot om zich nog te mengen in de strijd om de overwinning. Van Dijk leek alles voor elkaar te hebben aan de kop van het veld, maar het werd toch nog even spannend in de slotfase toen Correa Alves wat kleine aanvallen deed om de leiding van de race. Veel meer dan speldenprikjes werden het uiteindelijk niet en zo was het Ronald van Dijk die voor het eerst dit seizoen de gang naar de hoogste trede op het podium mocht maken. Correa Alves kon wederom een podium bijschrijven met zijn 2e plek. Edwin Bos werd 3e.

 

Roy de Muinck kende een moeizame eerste race in zijn Porsche 911 GT3 en werd uiteindelijk 8e. Dit resulteerde in de pole position voor race 2. Marijn Pfeifer volgde op plek 2 in de Aston Martin en het veld ging wederom goed en wel door de eerste sectie bochten heen. Matthieu Decrop passeerde Pfeifer bij het aanremmen van de chicane, maar vergalopeerde zich vervolgens in bocht 1 waardoor Rogier de Klein de 2e positie cadeau kreeg. De Klein begon vervolgens het gat richting de Muinck te dichten en net op het moment dat het gevecht aanstaande was maakte de Muinck een rem fout in bocht 5, schoof door het gras en kwam in aanraking met de nietsvermoenende de Klein waardoor beide heren in de grindbak kwamen. Dit gaf de leiding aan Marijn Pfeifer. Edwin Bos inmiddels opgeklomen naar plek 2 in de wedstrijd begon druk te zetten op de leidende Pfeifer, tot het noodlot toesloeg. Technische problemen zorgde ervoor dat Pfeifer uit de server werd gegooid en zijn race zat er op vanuit leidende positie. Dit maakte de weg vrij voor Bos die zo onbedreigd naar de finish kon rijden. Door alle problemen had Rogier de Klein zich weer weten op te werken naar de 2e plek en er ontstond een prachtig gevecht om de 2e positie met onder andere de Birk en Decrop. De Klein verdedigde goed en kon de Birk achter zich houden. Voor Decrop duurde de race één ronde te lang, hij kreeg zijn 3e waarschuwing voor tracklimits en moest een drive-trough incasseren. Bos won, voor de Klein en Pascal de Birk.


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...