Bos en Correa Alves winnen openingsraces op ImolaBos en Correa Alves winnen openingsraces op Imola


Edwin Bos pakte de eerste pole van het seizoen en zag voornamelijk zijn teamgenoten van Scuderia Leone omzich heen staan. Zij bezetten de eerste 4 plekken met Roy de Muinck op plek 5 als eerste niet Corvette. De wedstrijdleiding heeft voor dit seizoen gekozen voor een double file rollende start vanwege het grote deelnemersveld. En iedereen kwam goed en zonder problemen door de eerste ronde heen. Bos behield de leiding voor Veltens en Correa Alves. Een aanval van Decrop op het adres van Zwartenbol ging mis waarbij laatst genoemde in de grindbak terecht kwam en het hele veld aan zich voorbij moest laten gaan. Correa Alves en Veltens mogen dan teamgenoten zijn, dat weerhield ze er niet van om een gevecht aan te gaan om de 2e plaats in de wedstrijd. Correa Alves pakte kortstondig de 2e plek over, maar uiteindelijk pakte Veltens deze weer terug. Dit zorgde er wel voor dat Bos een gaatje kon slaan. De kampioen van vorig seizoen Pascal de Birk begon de race als 10e en kende een prima openingsrace. Hij wist zich uiteindelijk op te werken naar de 6e plek in zijn McLaren 650s. De baanlimieten werden gezocht en soms ook overschreden en mochten een aantal rijders de pitstraat opzoeken voor een drive-trough penalty. Aan de kop van het veld hield Bos stand en mocht hij de eerste overwinning van het seizoen op zijn naam schrijven. Veltens eindigde als 2e voor teamgenoot Correa Alves. Ivo de Groot eindigde als 8e en mocht hiermee race 2 van pole vertrekken.

 

Hetzelfde recept voor race nummer 2, waarbij de top 8 van race 1 werd omgedraaid. De Groot behield de leiding voor Nanno van der Poel. Het was echter Roy de Muinck die een sterke openingsfase kende. Hij pakte direct twee plekken en had zich in een mum van tijd opgewerkt naar de kop van de wedstrijd. De top 3 van race 1 begon de openingsfase iets rustiger, maar één voor één werkte zij zich naar voren. Voor Bos ging het echter mis rond het halverwege punt toen hij zijn 3e waarschuwing kreeg voor tracklimits en een drive-trough moest incasseren. Hij viel terug naar plek 12, maar zou een aantal rondes later uitvallen na contact met Jeroen Huisers. Waarbij Bos hard in de muur terecht kwam en niet meer verder kon. Ondertussen hadden Correa Alves en Veltens het gat richting de Muinck gedicht. En met nog 13 minuten te gaan ging het mis voor de Muinck bij het insturen van de Acque Minerali, waarbij hij de auto nog maar net onder controle wist te krijgen en slechts 2 plekken verloor. De strijd om de overwinning was nog niet gestreden, want met nog 8 minuten te gaan deed Veltens een aanval buitenom in de eerste bocht. Die leek in eerste instantie te lukken, maar Veltens en Correa Alves raakte elkaar licht waarbij Veltens half spinde en zo kostbare tijd en posities verloor. Het gevaar voor Correa Alves was hiermee geweken en hij pakte de overwinning in race 2, voor Roy de Muinck en Veltens die nog wel op het podium eindigde.

 

Door deze overwinning en een 3e plaats in de eerste race is Correa Alves de leider in het kampioenschap. De volgende race is op 1 november op de Nürburgring.


De slotraces op het circuit van Zandvoort zorgde voor de nodige spanning in het kampioenschap. Jacobs hield stand en kroonde zich tot Nederlands Kampi…

Lees verder...

Arjan Veltens wint beide races op Virginia International Raceway en doet weer helemaal mee in de strijd om het kampioenschap.  

Lees verder...

Robin de Jong en Denny Mateman hebben we races op het circuit van Monaco gewonnen.

Lees verder...

De voorlaatste ronde van het DTCC kampioenchap werd een prooi voor Frank Hamming, de kampioenschapsleider pakte 3 podiumplekken waarvan 2 overwinninge…

Lees verder...