De Jong en Koldeweij winnen op Silverstone



De Jong en Koldeweij winnen op Silverstone


21 rijders maakte zich klaar voor de 3e ronde van het seizoen in het NK F3 op het circuit van Silverstone. De Jong kwam goed weg, maar voor Koldeweij verliep de eerste ronde niet al te best. Hij verloor in eerste instantie de positie aan Jacobs en beide heren raakte elkaar ligt een bocht later, waarbij Koldeweij spinde en achteraan moest sluiten. De groter winnaar van de openingsfase was Serge Bakker, kwam van af plek 11 en won 6 plekken. Inhalen bleek zoals verwacht lastig en het was zoeken naar fouten om hier van te profiteren. Een andere factor was de bandenslijtage, niemand durfde een vroege stop aan en bleef lang doorrijden. De pitstops zorgen normaal gesproken nog voor tactische verschuivingen in het klassement, maar aan de kop van het veld veranderde er niets meer. Robin de Jong, die de 2e ronde op Okayama moest missen, won de eerste race op Silverstone. Voor Niek Jacobs en Kevin Heijnen.

 

Koldeweij knokte zich na een beroerde openingsfase terug naar plek 8 en pakte zo de pole postion voor race 2. De start verliep wat rommelig, waarbij Serge Bakker en Pieter Brandsma de voornaamste slachtoffers waren. Beide vielen ver terug en Bakker moest uiteindelijk de strijd staken. In tegenstelling tot race 1 waren er in race 2 wel een hoop gevechten. William Geuze en Niek Jacobs waren flink in gevecht om de 2e plek in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het duel beslist in het voordeel van Jacobs die nu jacht kon gaan maken op Koldeweij. Het gat was echter al opgelopen naar 4 seconde. De Jong had meer moeite met Heijnen en Geuze, maar wist beide uiteindelijk voor de pitstops te passeren en schoof zo op naar de 3e positie in de wedstrijd. Jacobs ging als eerste van de top 3 naar binnen, maar een langzame stop vanwege wat opgelopen schade in de openingsfase, zorgde er voor dat hij veel tijd verloor en uiteindelijk buiten het podium zou eindigen. De Jong kwam na zijn stop vlak achter Heijnen terecht, die vroeg naar binnen was gegaan en profiteerde van het verse rubber. Er ontstond een mooi gevecht om de 2e plaats in de wedstrijd, die uiteindelijk door de Jong werd gewonnen. De Jong probeerde vervolgens het gat naar Koldeweij te dichten, maar hij hield stand en pakte zo zijn 2e overwinning van het seizoen. De Jong eindigde als 2e en Heijnen wederom 3e.

 

Niek Jacobs leidt het kampioenschap en Robin de Jong schuift op naar plek 2, voor Denny Mateman.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...