Koldeweij en Hamming zegevieren op OkayamaKoldeweij en Hamming zegevieren op Okayama


Het korte en listige baantje zorgde voor een uitdaging voor de deelnemers van het F3 kampioenschap, waarbij Lars Koldeweij nipt de pole position wist te pakken voor Niek Jacobs. Weinig veranderingen bij de start waarbij het veld goed en wel door de eerste paar bochten wist te komen. Inhalen bleek een echte uitdaging vanwege het gebrek aan lange rechte stukken waardoor het veld lang in formatie bleef rondrijden. Halverwege de wedstrijd voerde Jacobs de druk op bij Koldeweij en beide heren reden weg ten opzichten van de rest van het veld. De banden hadden het zwaar waarbij diverse rijders korstondig achterstevoren stonden. De pitstops zorgde voor geen veranderingen aan de kop van het veld en ook al bleef het gat binnen de seconde, Jacobs kon geen echte aanval plegen. Koldeweij pakte hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen voor Jacobs en Mateman.

 

Na een korte onderbreking maakte het veld zich klaar voor race 2 van de avond waarbij William Geuze van af de pole position mocht vertrekken. Geuze die een prima openingsfase kende en zijn voorsprong kon uitbreiden. Niek Jacobs besloot net zoals in het openingsweekend op Nola vroeg zijn verplichte pitstop te maken. Hij zou uiteindelijk 7e worden. Lippens, die 2 weken geleden nog zijn voorvleugel verloor terwijl hij zijn pitstop maakte had wederom een probleem bij zijn pitstop. Ditmaal bij het ingaan van de pitstraat, nam iets te veel snelheid mee en een klap in de muur was het gevolg. Een ronde later ging het mis met zijn teamgenoot, Serge Bakker kwam hard in aanraking met de vangrail en moest uiteindelijk de strijd staken. Frank Hamming die inmiddels op plek 2 reed begon het gat richting de leider William Geuze te dichten. Met nog 5 minuten te gaan ging het mis voor Geuze. Een klein foutje bij het uitkomen van de laatste bocht zorgde er voor dat zowel Hamming als Koldeweij hier van konden profiteren. Hamming pakte zo de overwinning in race 2 voor Koldeweij en Geuze die uiteindelijk nog 3e werd.

 

Niek Jacobs is de nieuwe leider in het kampioenschap. De volgende race is over twee weken op het circuit van Silverstone.


Edwin Bos is de nieuwe kampioen in het SRVN GT kampioenschap 2020-2. Een 11e plaats in race 1 was genoeg om de titel veilig te stellen.

Lees verder...

Arjan Veltens heeft beide races op het circuit van Spa-Francorchamps gewonnen.

Lees verder...

De slotraces op het circuit van Zandvoort zorgde voor de nodige spanning in het kampioenschap. Jacobs hield stand en kroonde zich tot Nederlands Kampi…

Lees verder...

Arjan Veltens wint beide races op Virginia International Raceway en doet weer helemaal mee in de strijd om het kampioenschap.  

Lees verder...