Koldeweij en Hamming zegevieren op Okayama



Koldeweij en Hamming zegevieren op Okayama


Het korte en listige baantje zorgde voor een uitdaging voor de deelnemers van het F3 kampioenschap, waarbij Lars Koldeweij nipt de pole position wist te pakken voor Niek Jacobs. Weinig veranderingen bij de start waarbij het veld goed en wel door de eerste paar bochten wist te komen. Inhalen bleek een echte uitdaging vanwege het gebrek aan lange rechte stukken waardoor het veld lang in formatie bleef rondrijden. Halverwege de wedstrijd voerde Jacobs de druk op bij Koldeweij en beide heren reden weg ten opzichten van de rest van het veld. De banden hadden het zwaar waarbij diverse rijders korstondig achterstevoren stonden. De pitstops zorgde voor geen veranderingen aan de kop van het veld en ook al bleef het gat binnen de seconde, Jacobs kon geen echte aanval plegen. Koldeweij pakte hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen voor Jacobs en Mateman.

 

Na een korte onderbreking maakte het veld zich klaar voor race 2 van de avond waarbij William Geuze van af de pole position mocht vertrekken. Geuze die een prima openingsfase kende en zijn voorsprong kon uitbreiden. Niek Jacobs besloot net zoals in het openingsweekend op Nola vroeg zijn verplichte pitstop te maken. Hij zou uiteindelijk 7e worden. Lippens, die 2 weken geleden nog zijn voorvleugel verloor terwijl hij zijn pitstop maakte had wederom een probleem bij zijn pitstop. Ditmaal bij het ingaan van de pitstraat, nam iets te veel snelheid mee en een klap in de muur was het gevolg. Een ronde later ging het mis met zijn teamgenoot, Serge Bakker kwam hard in aanraking met de vangrail en moest uiteindelijk de strijd staken. Frank Hamming die inmiddels op plek 2 reed begon het gat richting de leider William Geuze te dichten. Met nog 5 minuten te gaan ging het mis voor Geuze. Een klein foutje bij het uitkomen van de laatste bocht zorgde er voor dat zowel Hamming als Koldeweij hier van konden profiteren. Hamming pakte zo de overwinning in race 2 voor Koldeweij en Geuze die uiteindelijk nog 3e werd.

 

Niek Jacobs is de nieuwe leider in het kampioenschap. De volgende race is over twee weken op het circuit van Silverstone.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...