De Vries en Koldeweij delen de winst in IbarraDe Vries en Koldeweij delen de winst in Ibarra


De laatste van de drie ZomerCup klasses had afgelopen donderdagavond hun aftrap op het circuit van Ibarra. De speelse Puma P052 voorspelde van tevoren leuke clubrace-avonden, en ze stelden zeker niet teleur. Met Lars Koldeweij als grote winnaar, met 2 overwinningen een een tweede plaats.

Race 1 begon met Mark de Vries vanaf de pole position, die, op wat plaagstootjes na van Koldeweij, de race kon controleren en de race won, voor Koldeweij en De Jong die het podium completeerde.

Race 2 kende een startgrid waarbij de top 15 van de race-uitslag werd omgedraaid, met een spectaculaire race tot gevolg. Jeroen Huisers en Mark de Vries leidde het veld, maar een achterblijver gooide roet in het eten waardoor Koldeweij kon profiteren en de overwinning pakte, voor Huisers en De Vries, die in de absolute slotfase nog een podium kon veiligstellen ten kostte van Nils van Limpt.

Race 3 startte met de volgorde van de race-uitslag van race 2. Met Koldeweij die vanaf pole geen problemen kende om De Vries van zich af te houden, een omgekeerde situatie eigenlijk dan dat we in race 1 zagen. Zo won Koldeweij twee races en leidt daarmee in de strijd om deze ZomerCup. Over 2 weken het vervolg, dan op het circuit van Imola.


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...