De Vries en Koldeweij delen de winst in IbarraDe Vries en Koldeweij delen de winst in Ibarra


De laatste van de drie ZomerCup klasses had afgelopen donderdagavond hun aftrap op het circuit van Ibarra. De speelse Puma P052 voorspelde van tevoren leuke clubrace-avonden, en ze stelden zeker niet teleur. Met Lars Koldeweij als grote winnaar, met 2 overwinningen een een tweede plaats.

Race 1 begon met Mark de Vries vanaf de pole position, die, op wat plaagstootjes na van Koldeweij, de race kon controleren en de race won, voor Koldeweij en De Jong die het podium completeerde.

Race 2 kende een startgrid waarbij de top 15 van de race-uitslag werd omgedraaid, met een spectaculaire race tot gevolg. Jeroen Huisers en Mark de Vries leidde het veld, maar een achterblijver gooide roet in het eten waardoor Koldeweij kon profiteren en de overwinning pakte, voor Huisers en De Vries, die in de absolute slotfase nog een podium kon veiligstellen ten kostte van Nils van Limpt.

Race 3 startte met de volgorde van de race-uitslag van race 2. Met Koldeweij die vanaf pole geen problemen kende om De Vries van zich af te houden, een omgekeerde situatie eigenlijk dan dat we in race 1 zagen. Zo won Koldeweij twee races en leidt daarmee in de strijd om deze ZomerCup. Over 2 weken het vervolg, dan op het circuit van Imola.


De inschrijvingen voor het SRVN 2020-II seizoen zijn open! Stel jouw team samen, kies één of meerdere klassen en maak je klaar voor de start!

Lees verder...

De laatste van drie races in de SRVN ZomerCup van de Nissan GT500 werd verreden op het nieuwe S397 circuit van Portland. Kevin Heijnen startte deze sl…

Lees verder...

De slotrace van de Porsche ZomerCup werd verreden op het machtige circuit van Bathurst. Met Frank Hamming die als kampioenschapsleider prima zaken dee…

Lees verder...

Na de 2.4-uursraces eerder dit jaar op Daytona en Le Mans rijden we dit keer op Road America, de historische baan, met ongewijzigde layout sinds 1955.…

Lees verder...