Veltens pakt titel in Monegaskisch triller



Veltens pakt titel in Monegaskisch triller


Het prinsdom van Monaco was het decor voor de slotrace van het seizoen 2020-1. Waarbij Arjan Veltens een ruime voorsprong mocht verdedigen om zijn kampioenschap veilig te stellen. Het werd echter een klassieke 'kampioenschapsrace'.

De pole position werd ingenomen door Robin de Jong, met Veltens op P2 leek er geen vuiltje aan de lucht voor Veltens om de titel na de eerste race te pakken, een 9e positie was immers genoeg. Maar bij het vertrekken van de opwarmronde bleef de rode Scuderia Leone levenloos staan. Technische problemen, maar nadat het hele veld voorbij reed kwam de auto weer tot leven en kon Veltens gelukkigerwijs zijn startplek weer innemen.

Dat was niet het laatste probleem voor Veltens, op kansrijke positie schoof de auto van Veltens de vangrail in en moest zo nog een extra pitstop maken om zijn voorvleugel te vervangen. Uiteindelijk na een spannende inhaalactie in de absolute slotfase werd Veltens nog achtste, genoeg voor de titel, en daarmee ook de pole position voor race 2.

Dit alles gebeurde ver achter De Jong die dominant naar de winst ging. Lars Koldeweij eindigde als tweede, voor William Geuze, die daarmee zijn vierde podiumfinish op rij scoorde.

Voor race 2 was er voor de titel niets meer te behalen, maar niet dat de laatste race daardoor als een nachtkaars uitging. Her en der diverse gevechten, maar achter Arjan Veltens die op eerherstel uit was en dominant de slotrace won. Ronald van Dijk eindigde als tweede, voor Denny Mateman die profiteerde van een vroege stap.

Veltens pakt hiermee zijn tweede NK titel, nadat hij in 2019 het NK GT won bij Simrace Vereniging Nederland. Van harte gefeliciteerd!


Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...

Waar het weer tijd was voor ronde 5 van het kampioenschap, wist Nanno van der Poel de pole te pakken in de kwalificatie met een flinke voorsprong van …

Lees verder...