Pascal de Birk pakt GT titel


Na de spectaculaire races op de Nordschleife twee weken geleden, waarbij de titelstrijd een compleet andere wending kreeg, vanwege het slechte resultaat van kampioenschapsleider Roy de Muinck, kwam het veld aan voor het seizoensslot op Interlagos in Brazilië.

Pascal de Birk genoot van een grote voorsprong van 47 punten voorafgaand aan de twee races, maar met een kampioenschapsrace weet je het natuurlijk nooit. En zo was ook dit slotevenement gevuld met genoeg drama: dat begon in de eerste race al met Pascal de Birk, die in aanraking kwam met Lennart Lippens en met schade zijn race moest vervolgen. Roy de Muinck leek op jacht naar een klinkende overwinning, totdat hij bij zijn verplichte pitstop te snel door die pitstraat reed en bestraft werd met een stop-go penalty van 10 seconden. Zo viel De Muinck terug naar de zesde positie en kon zo niet profiteren van de 16e eindklassering van De Birk. De eerste race werd gewonnen door Serge Bakker, die daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde, Niels Hampsink pakte zijn eerste podiumfinish van het seizoen op de tweede plaats en Martin Baltus completeerde het podium, zijn tweede podiumfinish van het seizoen.

Race twee dan, waarbij Roy de Muinck direct problemen kende bij de start en zijn motor half liet afslaan, maar vocht zich sterk terug. En won de slotrace, maar met een vijfde positie voor Pascal de Birk was de titel voor hem. Inclusief de twee slotraces was dit slechts zijn 4e non-podiumfinish van het seizoen, zo zie je dat consistent scoren je heel veel brengt. Pascal de Birk is voor de eerste keer kampioen bij Simrace Vereniging Nederland terwijl in het rookiekampioenschap het erg spannend was tussen Tom Dubois en Rene Vos, waarbij Dubois uiteindelijk deze rookietitel pakte.


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...