Cas Brinkhuizen kampioen DTCC, Jeroen Brink wint beide races



Cas Brinkhuizen kampioen DTCC, Jeroen Brink wint beide races


Cas Brinkhuizen is kampioen geworden in het DTCC 2020-l.

De laatste ronde van het DTCC was er één zeer spannende ronde. Jeroen Brink moest 22 punten goed maken op Cas Brinkhuizen om kampioen te worden. In de kwalificatie deed hij meteen goeie zaken om pole position te trainen. Dit betekend echter wel P15 in race 2. Cas Brinkhuizen trainde op de derde plek en moest vanaf P13 starten.

In race 1 was het Marcel Siegers die van pole mocht vertrekken. Het was een beetje geduw en getrek in de eerste paar ronden. Cas Brinkhuizen had meteen een goeie start en stond op P5. Brink had ook een super start en stond al na 1 ronde op P9.
Beide heren wisten naar boven te komen en bij de pitsstops was het Brinkhuizen die zich vergallopeerde en zo was het Brinkhuizen die als tweede weer terug kwam en Brink deed goede zaken door de eerste race te winnen.

Race twee was het Jeroen Brink op poleposition en Brinkhuizen die vanaf de derde plek mocht starten. De start van Brinkhuizen was niet al te tof en het was zijn teamgenoot Cas van de Woestijne die hem passeerde. Het was Serge Bakker die een goede start had en hij wist ook meteen Brink te pakken. In de 4e ronde liet van de Woestijne tij teamgenoot Brinkhuizen weer voor om er voor te zorgen dat Brinkhuizen in ieder geval derde zou worden en zo het kampioenschap binnen kon halen.

Met nog twee ronden te gaan was het Serge Bakker, vanwege een snelle pace, die het Jeroen Brink nog lastig wilde maken. Er werd wat verf uitgewisseld, maar het was Bakker die zich niet wilde mengen in de strijd om het kampioenschap. Helemaal aan het eind ging hij wat te wijd en zo kon Cas Brinkhuizen Serge Bakker nog passeren en kwam hij als tweede over de streep.

Jeroen Brink heeft gevochten voor wat hij waard is en heeft keurig twee keer de race gewonnen, maar door de tweede plek van Cas Brinkhuizen in race 2, is het Cas Brinkhuizen die zich kampioen mag noemen in het DTCC kampioenschap.


Na het hoge snelheidscircuit van Monza rijzen we af naar de Ardennen. Het prachtige circuit van Spa Francorchamps brengt altijd spanning en sensatie m…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...