Verzijl en de Vries winnen glijpartij op ZandvoortVerzijl en de Vries winnen glijpartij op Zandvoort


Er hangen donkere wolken boven het mooie circuit van Zandvoort bij aanvang van de kwalificatie.
Dit zorgde ervoor dat het in de eerst droge 10minuten erg druk was op de baan. Dit deden ook Roy Verzijl en teamgenoot Sven de Vries als enige twee in de 34’ers.

Race 1 belooft een waar spektakel te worden met natte start.
Veel rijders starten toch op de slicks dat goed uit blijkt te pakken. Schenkel op de Wets in de achtervolging op de twee koplopers op Slick banden. Tom Vos kende een hele goeie openingsfase na zijn DQ in de kwalificatie. Waar Schenkel hoopte op nog een flinke regenbui bleef deze uit en dat brengt hem op een 4e plek. De mannen op plek 1 en 2 vechten hard maar fair tot aan de laatste ronde, want daar is het Sven de Vries die de auto kwijtraakt vlak voor het insturen van het Scheivlak, klapt vol in de vangrail, gaat meerdere keren om zijn as en moet verder zonder voorvleugel. Dat zorgt ervoor dat Roy Schroten kan profiteren en zo op P2 finished net voor de Vries. Met een zwaarbevochten overwinning voor Roy Verzijl.

Race 2 met Rene de Ruijter op Pole Position begint droog.
Maar al voor ze allemaal keurig door de eerste sector heen zijn begint het weer te regenen.
Waar het Frank Hamming is die al vroeg de leiding overneemt. Die even daarna zonder voorvleugel helaas de pits moet bezoeken. Sven de Vries die revanche wil nemen op zijn crash in race 1. En doet dit door naar 10minuten de leiding over te nemen en een flink gat te slaan naar zijn mede coureurs.
Waar het in de laatste ronden nog een compleet gekkenhuis zou worden om de podiumplekken. Schroten die de druk helemaal opvoerd ten opzichten van De Ruijter die in het gevecht om P2 met nog 1 ronde te gaan zijn auto compleet afschrijft met opkomen van start finish, zal terugvallen naar een 10e plek.
Hierdoor schuift Verzijl op naar P3 en blijft zo toch nog zicht houden op het kampioenschap.

En dat zal beslist worden over twee weken op het duitse Nürburgring


Lars Koldeweij en Frank Hamming hebben de races op Okayama gewonnen in het NK F3.

Lees verder...

Hamming en Schenkel winnen op Loch Drummond

Lees verder...

DTCC Race 1 Na een uitstekende pace in de kwalificatie mocht Ruben Schenkel vanaf pole vertrekken. Lang genieten van deze positie kon hij echter niet …

Lees verder...

De voltallige organisatie van SRVN is betrokken geweest bij enkele wijzigingen voor het aankomende GT 2020-2 kampioenschap.  TLDR: Het seizoen w…

Lees verder...