Jacobs wint beide races op Interlagos



Jacobs wint beide races op Interlagos


Niek Jacobs heeft beide races gewonnen op Interlagos.
Race 1 mocht hij van pole position starten, nadat hij de snelste was in de kwalificatie. Bij de start kwam Jacobs meteen goed weg en wist zijn P1 te behouden. In het middenveld ging het mis met Bram Kuipers en Giel de Haan. Beide heren konden hun weg wel vervolgen, al moest Kuipers wel naar de pits voor reparatiewerkzaamheden aan zijn auto.
Ook na de pitstop was het Jacobs die P1 wist te behouden en zo wist hij met een voorsprong van 9,5 seconden te winnen van Williams Geuze die tweede werd en Bosschieter die als derde over de streep kwam.
Race 2 begon met Jeroen Huisers van pole position, nadat de top 8 omgedraaid werd. Ook in race 2 had Niek Jacobs een goede start en stond meteen al na enkele minuten op de 4e plaats, nadat hij dus vanaf P8 moest starten. Uiteindelijk wist Jacobs zijn auto verder naar voren te brengen en zo pakte hij de leiding over van Huisers, die uit eindelijk ver en ver naar achteren zal vallen. Na de pitstop was het nog heel even spannend tussen Niek Jacobs en Robin de Jong, maar de Jong wist Jacobs niet in te halen en zo was het Niek Jacobs die ook race 2 won.

 


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...