Serge Bakker wint beide spannende races op Hampton DownsSerge Bakker wint beide spannende races op Hampton Downs


Race 1 begon, zoals gewoonlijk, met de top 15 omgedraaid en dit betekende dat Kevin Setz van p1 mocht vertrekken.
Lang heeft hij er niet van mogen genieten, want al na een paar bochten was het Ger Peeters die de leiding over nam.

Al vroeg in de race was het drama voor kampioenschapsleider Cas Brinkhuizen. Brinhuizen die in aanraking kwam met een andere deelnemer en moest zo vanaf achteraan opnieuw beginnen. Later is de race was het ook drama voor de man die P2 in het kampioenschap heeft, namelijk Jeroen Brink. Brink kwam in aanraking met Jacco Visser en kwam hard in de vangrail terrecht.

Twee heren die zonder problemen naar voren kondeb komen, waren Serge Bakker en Danny de Swart. Ronden lang waren beide heren verwikkeld in een hevige strijd, waardoor Wilbert Velthove ook nog kon aansluiten. Het gevecht ging door tot aan de finishstreep waarbij enkele meters voor de finish, de tank van de Swart leeg was en zo moest hij genoegen nemen met een P3. Serge Bakker won race 1 en Velthove werd tweede.

Race 2 begon iets rustiger en het was Serge Bakker die wederom de hoofdrol zou gaan spelen. Deze keer kon hij van zijn 3e plek meteen opschuiven naar de tweede plek en zo begon wederom een gevecht voor de leiding van de wedstrijd, deze keer tussen Jeroen Brink en Serge Bakker. Voor P3 en P4 was het ook zeer spannend tussen Joost van der Stoep en kampioenschapsleider Cas Brinkhuizen. Van der Stoep liet duidelijk weten dat Brinhuizen een zware taak zal hebben om van der Stoep voor bij te komen. Uiteindelijk was het Brinkhuizen die zijn meedere ook moest herkennen.

Vooraan was het Bakker die aan de leiding ging waarna Brink de pits bezocht voor de verplichte bandenstop. Na de pitsstop kwam Bakker achter Brink weer terecht en even leek het erop dat Brink P1 zou behouden. In de laatste fase van de race was het Serge Bakker die toch weer richting Brink wist te rijden en met een mooie inhaal actie P1 overnam en zo ook race 2 won.


Edwin Bos is de nieuwe kampioen in het SRVN GT kampioenschap 2020-2. Een 11e plaats in race 1 was genoeg om de titel veilig te stellen.

Lees verder...

Arjan Veltens heeft beide races op het circuit van Spa-Francorchamps gewonnen.

Lees verder...

De slotraces op het circuit van Zandvoort zorgde voor de nodige spanning in het kampioenschap. Jacobs hield stand en kroonde zich tot Nederlands Kampi…

Lees verder...

Arjan Veltens wint beide races op Virginia International Raceway en doet weer helemaal mee in de strijd om het kampioenschap.  

Lees verder...