De Birk "Nordschleife Spezialist"


De voorlaatste ronde van het kampioenschap werd verreden op 'De Groene Hel': De Nordschleife in de Duitse Eiffel. Glenn Bontenbal pakte in zijn eerste wedstrijd van het seizoen verrassend de pole position, voor kampioenschapsleider Roy de Muinck, met de andere kampioenschapskandidaten dichtbij.

Het noodlot kwam De Muinck echter tegemoet toen hij zijn verplichte pitstop wilde maken, een doffe dreun in de bandenstapel bij de ingang van de pitstraat zorgde voor veel reparatiewerkzaamheden en belangrijker: duur puntverlies in zijn strijd om het kampioenschap. Pascal de Birk profiteerde optimaal en won de eerste wedstrijd, nadat hij in het 2019 seizoen ook al de race op de Nordschleife winnend afsloot.

Race twee kende een mooie strijd aan de kop, waarbij Jeremy Mook lange tijd op weg leek naar een overwinning, maar uiteindelijk was het Pascal de Birk die er 2-uit-2 van kon maken. Lippens en Serge Bakker zorgde nog voor een mooie slipstreamstrijd in de laatste fase en completeerde uiteindelijk het podium, terwijl Roy de Muinck genoegen moest nemen met een plek buiten het podium.

Zo is er nog één race-avond te gaan, met Pascal de Birk die de beste papieren in handen heeft voor het kampioenschap. Hij zei na afloop: "Ik zou liegen als ik de komende race hetzelfde zou behandelen, de druk zal flink groter zijn." Die mooie climax zien we over een kleine drie weken.


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...