De Birk "Nordschleife Spezialist"


De voorlaatste ronde van het kampioenschap werd verreden op 'De Groene Hel': De Nordschleife in de Duitse Eiffel. Glenn Bontenbal pakte in zijn eerste wedstrijd van het seizoen verrassend de pole position, voor kampioenschapsleider Roy de Muinck, met de andere kampioenschapskandidaten dichtbij.

Het noodlot kwam De Muinck echter tegemoet toen hij zijn verplichte pitstop wilde maken, een doffe dreun in de bandenstapel bij de ingang van de pitstraat zorgde voor veel reparatiewerkzaamheden en belangrijker: duur puntverlies in zijn strijd om het kampioenschap. Pascal de Birk profiteerde optimaal en won de eerste wedstrijd, nadat hij in het 2019 seizoen ook al de race op de Nordschleife winnend afsloot.

Race twee kende een mooie strijd aan de kop, waarbij Jeremy Mook lange tijd op weg leek naar een overwinning, maar uiteindelijk was het Pascal de Birk die er 2-uit-2 van kon maken. Lippens en Serge Bakker zorgde nog voor een mooie slipstreamstrijd in de laatste fase en completeerde uiteindelijk het podium, terwijl Roy de Muinck genoegen moest nemen met een plek buiten het podium.

Zo is er nog één race-avond te gaan, met Pascal de Birk die de beste papieren in handen heeft voor het kampioenschap. Hij zei na afloop: "Ik zou liegen als ik de komende race hetzelfde zou behandelen, de druk zal flink groter zijn." Die mooie climax zien we over een kleine drie weken.


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...