De Jong en Veltens winnen in Montreal



De Jong en Veltens winnen in Montreal


Ronde 4 van het kampioenschap werd verreden op Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Canada.

Het was Arjan Veltens die de poleposition had, maar vanwege een diskwalificatie achteraan moest beginnen. Hierdoor werd de poleposition in de schoot geworden van Robin de Jong.

Bij de start was het de Jong die meteen liet weten dat hij de race graag zou willen winnen en binnen enkele ronden had hij al een gat van 2 seconden te pakken en dit zou alleen maar uitlopen en ook na de pitsstop bleef de Jong aan de leiding van de wedstrijd en zo wist hij race 1 te winnen. Lars Koldewij en Danny Mateman werden tweede en derde. Een opmerkelijke situatie deed zich nog voor toen de teamgenoten Ruben Corea Alves en Arjan Veltens nog toucheerden. Veltens, gestart van P29, werd nog als 6e afgevlagd.

Race 2 was het Lennart Lippens die van P1 mocht vertrekken. Meteen was het Arjan Veltens die zijn teamgenoot Kevin Heijnen voorbij ging om zo P2 te pakken. Één ronde later was het ook Lennart Lippens die er aan moest geloven en zo pakte Veltens de leiding van de wedstrijd over om zo race 2 te winnen. Lennart Lippens werd tweede en William Geuze kwam als derde over de streep.


srvn-nk-f3-montreal
Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...