De Muinck en Bakker winnen op regenachtig SepangDe Muinck en Bakker winnen op regenachtig Sepang


Tijdens de kwalificatie kregen de mannen al een voorproefje op wat er de hele avond zou komen, namelijk wisselachtig weer waar de zon en de regenwolken elkaar snel afwisselden. Als snel in de kwalificatie zette Roy de Muinck de snelste tijd neer, een tijd die alleen hij zelf nog zou verbeteren. Lennart Lippens reed zijn Corvette naar een tweede tijd neer, met Pascal de Birk in de McLaren op P3.

Bij de start van de eerste race van de avond sloeg Roy de Muinck al gelijk een gat van twee seconden naar de mannen achter zich. Lippens viel vanaf de tweede plek terug naar plek vier, Jeroen Huisers nam de tweede plek over na een geweldige start vanaf P4. Lennart Lippens maakte zijn matige start snel goed na een inhaalactie op Pascal de Birk voor P3. Aan het eind van de wedstrijd werd het nog even spannend tussen Lippens en Huisers voor P2, maar uiteindelijk was het Huisers die op P2 over de finish kwam. Roy de Muinck won zo, voor al de vierde keer dit seizoen, de eerste race van de avond.

Het was Serge Bakker die race twee vanaf Pole mocht aanvangen. Al in de opwarmronde begon het met regenen waarop er al gelijk een paar man de pitstraat in doken. Een van deze mannen die hiervoor koos was de nummer drie in het kampioenschap, Lennart Lippens. Na een aanvaring met Albert van Mourik in ronde 1 verloor Lippens veel tijd en zo bleek zijn alternatieve strategie, achteraf, een verkeerde keuze. Marcel Offermans, gestart vanaf P2, koos ervoor om al na enkele ronde de pitstraat in te duiken. Serge Bakker had in de tussentijd al een groot gat geslagen naar de nummer twee. Bakker hoefde de leiding van de wedstrijd maar kort af te staan na zijn pitstop, maar reedt na zijn inhaalactie op Marcel Offermans onbedreigd naar de finish toe. Pascal de Birk deed met zijn tweede plek goede zaken in het kampioenschap. Op P3 was het Martin Baltus, welke hiermee zijn eerste podiumplek in de GT serie pakte.

Roy de Muinck verstevigd zijn leiding in het kampioenschap op Pascal de Birk. Jeroen Huisers staat nu op een punt van Lennart Lippens op P4.


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Roy de Muinck en Arjan Veltens hebben de openingsraces gewonnen in het NK GT3 op Indianapolis. 

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...