De Muinck en Lippens winnen in Silverstone



De Muinck en Lippens winnen in Silverstone


De tweede ronde van het SRVN GT Kampioenschap werd verreden op het circuit van Silverstone. Roy de Muinck begon de race vanaf pole en kon, eigenlijk net zoals in Bahrein twee weken geleden die eerste race prima controleren. David Davine kon de gehele race teamgenoot Pascal de Birk van zich afhouden en dit tweetal completeerde het podium, voor gedeeld kampioenschapsleider Lennart Lippens.

Diezelfde Lippens profiteerde van een sterke pitstopstrategie, door relatief vroeg naar binnen te komen en vanaf de vierde positie zomaar de leiding in handen kreeg, na een fraaie strijd rondom de podiumposities. Zo behaalde Lippens z'n eerste winst dit seizoen, voor reversed-grid poleman Jeroen Huisers en Niels Hampsink.

In het kampioenschap leidt Lippens nu met 144 punten, voor De Birk, terwijl Roy de Muinck met zijn 2 overwinningen opschuift naar de derde positie in de titelstrijd.

Over twee weken het vervolg, dan op de hobbelige betonbaan van Sebring.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...