De Jong pakt F3 titel na hectisch slottreffen ZandvoortDe Jong pakt F3 titel na hectisch slottreffen Zandvoort


Robin de Jong heeft het kampioenschap behaald in een echte thriller, die alleen bij dit soort kampioenschapswedstrijden plaatsvindt.

Voorafgaand aan het slottreffen van het F3 kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland waren er nog 6 man die theoretisch kans maakten op de titel. Feitelijk werd dit een driestrijd tussen Robin de Jong, Lennart Lippens en Lars Koldeweij. Waarbij De Jong de beste papieren in handen had, met 28 punten voorsprong.

De Jong leek op weg naar een redelijk gemakkelijke winst in het kampioenschap, ware het niet dat hij in contact kwam met Peeters in de eerste race, waarna hij slechts als 11e de race finishte, die gewonnen werd door Arjan Veltens, zijn derde overwinning van dit seizoen. Met een tweede plaats voor Koldeweij en een derde voor Lippens stonden de drie kampioenschapsstrijders op slechts 12 punten van elkaar.

Race 2 kende ook het nodige drama, wat begon met een contact tussen Brandsma en Lippens, waarna Lippens De Jong aanraakten en we zo de situatie kregen dat Koldeweij op kampioenschapskoers was, na een wat rommelige inlap en pitstop kwam Koldeweij echter in het gedrang terecht, wat met een contact met Mike Bult direct einde kampioenschapsaspiraties betekende... Veltens en Correa Alves hadden ondertussen met Ivo de Groot een geweldige strijd om de podiumplekken.

Bij het vallen van de vlag won Correa Alves, voor Veltens... en met een zevende positie voor De Jong, een vijfde voor Lippens en Koldeweij met een elfde plaats, was het De Jong die de titel pakte, met slechts 8 punten voorsprong. Bart Jansen was al rookie kampioen.


De inschrijvingen voor het SRVN 2020-II seizoen zijn open! Stel jouw team samen, kies één of meerdere klassen en maak je klaar voor de start!

Lees verder...

De laatste van drie races in de SRVN ZomerCup van de Nissan GT500 werd verreden op het nieuwe S397 circuit van Portland. Kevin Heijnen startte deze sl…

Lees verder...

De slotrace van de Porsche ZomerCup werd verreden op het machtige circuit van Bathurst. Met Frank Hamming die als kampioenschapsleider prima zaken dee…

Lees verder...

Na de 2.4-uursraces eerder dit jaar op Daytona en Le Mans rijden we dit keer op Road America, de historische baan, met ongewijzigde layout sinds 1955.…

Lees verder...