De Jong pakt F3 titel na hectisch slottreffen Zandvoort



De Jong pakt F3 titel na hectisch slottreffen Zandvoort


Robin de Jong heeft het kampioenschap behaald in een echte thriller, die alleen bij dit soort kampioenschapswedstrijden plaatsvindt.

Voorafgaand aan het slottreffen van het F3 kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland waren er nog 6 man die theoretisch kans maakten op de titel. Feitelijk werd dit een driestrijd tussen Robin de Jong, Lennart Lippens en Lars Koldeweij. Waarbij De Jong de beste papieren in handen had, met 28 punten voorsprong.

De Jong leek op weg naar een redelijk gemakkelijke winst in het kampioenschap, ware het niet dat hij in contact kwam met Peeters in de eerste race, waarna hij slechts als 11e de race finishte, die gewonnen werd door Arjan Veltens, zijn derde overwinning van dit seizoen. Met een tweede plaats voor Koldeweij en een derde voor Lippens stonden de drie kampioenschapsstrijders op slechts 12 punten van elkaar.

Race 2 kende ook het nodige drama, wat begon met een contact tussen Brandsma en Lippens, waarna Lippens De Jong aanraakten en we zo de situatie kregen dat Koldeweij op kampioenschapskoers was, na een wat rommelige inlap en pitstop kwam Koldeweij echter in het gedrang terecht, wat met een contact met Mike Bult direct einde kampioenschapsaspiraties betekende... Veltens en Correa Alves hadden ondertussen met Ivo de Groot een geweldige strijd om de podiumplekken.

Bij het vallen van de vlag won Correa Alves, voor Veltens... en met een zevende positie voor De Jong, een vijfde voor Lippens en Koldeweij met een elfde plaats, was het De Jong die de titel pakte, met slechts 8 punten voorsprong. Bart Jansen was al rookie kampioen.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...