Mark de Vries kampioen in hectisch Dijon



Mark de Vries kampioen in hectisch Dijon


Met nog drie kanshebbers voor de titel werd de laatste raceavond van het jaar verreden in het Franse Dijon. Mark de Vries leidde de titelstrijd met 26 punten voorsprong op Ruben Schenkel, met Jeroen Huisers als outsider op 64 punten achterstand. 

Maar diezelfde Jeroen Huisers was wel de rapste in de kwalificatie en mocht de hoofdrace vanaf pole aanvangen. Maar eerst de reversed grid, waar het bij vlagen behoorlijk hectisch was tussen de kampioenschapskandidaten De Vries en Huisers. Ruben Schenkel zag het niet eens in de spiegels gebeuren en pakte zijn derde overwinning van het seizoen, en dichtte zo het gat naar Mark de Vries naar 15 puntjes, Jeroen Huisers was na afloop van race 1 uitgeschakeld voor het kampioenschap. 

In die tweede race was het Mark de Vries en Jeroen Huisers die de gehele race dicht bij elkaar reden, maar De Vries leek duidelijk een hernieuwde clash met Huisers te willen voorkomen en leek dus naar een veilige tweede positie te rijden. Tot de allerlaatste bocht van de allerlaatste race van het seizoen, een miniem foutje van Huisers was genoeg voor een geweldige sprint naar de streep en met een voorsprong van 23 duizendsten (!) van een seconde, pakte de Vries de overwinning en de titel in het DTCC 2019-2. 

Cas Brinkhuizen pakte de rookietitel, en werd vierde algemeen in de titelstrijd. 


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...