Update: Eerste race Monza geschraptUpdate: Eerste race Monza geschrapt


Voor race 1 was het Tim de Ruig die van pole mocht vertrekken, nadat de volledige grid omgedraaid was. Het was meteen chaos in bocht 1 waarbij meerdere auto's betrokken waren.

In de chaos was het Ruben Schenkel die langzamerhand naar voren wist te komen en na de pitsstops was het Schenkel die nog even met Serge Bakker en Daan Hut moest afrekenen om zo als winnaar over de streep te komen.

In race 2 mocht Ruben Schenkel van pole position vertrekken, maar was het Jeroen Huisers die hem meteen te pakken had. Het leek erop dat Huisers de leiding vast kon houden, maar door de slipstream kon Ruben Schenkel bij blijven en uiteindelijk zijn teamgenoot passeren om zo ook race 2 te winnen.

Update: Het bestuur heeft op advies van de RC besloten om het resultaat van DTCC Race 1 op Monza te schrappen.

Race 1 had moeten starten met een handmatige rollende start. Dat betekent dat de server ingesteld had moeten worden op 'Standing start', waarna we zelf een opwarmronde op de pit-limiter hadden moeten rijden, met een rollende start op de Green-line.
Voor aanvang van Race 1 heeft de wedstrijdleider alle instellingen nagelopen en daarbij per ongeluk foutief ingesteld dat de race zou gaan starten met een automatische opwarmronde achter de Safety Car.
Dit had een herstart moeten betekenen, maar er werd helaas niet op tijd ingegrepen.

Het gevolg daarvan was dat er, naast dat er een Safety Car voor het veld wegreed, ook allerlei automatische systemen actief werden, zoals we die bijvoorbeeld toepassen bij de SRVN500. rF2 controleert hierbij bijvoorbeeld of het gat tot de voorliggende auto (of Safety Car) niet te groot wordt en of er niet wordt ingehaald voor Start/Finish. De race is dan ook officieel pas gestart zodra rF2 het signaal 'green green green' geeft, rondom het moment dat de leider de Start/Finish-lijn passeert.

Omdat onze 'green line' bij het uitkomen van de laatste bocht lag (en dus een stuk voor Start/Finish), was onze race eerder gestart dan wat rF2 zelf aangaf. Enkele deelnemers haalden in ná onze Green line, en voor het sein 'green green green', en kregen daarvoor een automatische straf. Verder was op de livestream te zien dat enkelen direct een ronde achterstand kregen, blauwe vlaggen kregen, en is verder in de race-uitslag te zien dat twee mensen een straf krijgen voor het 'inhalen van het complete veld onder geel'.
Resultaat: 6 deelnemers kregen rondom de start een 10 seconden Stop/Go penalty.

Omdat deze deelnemers, vanwege een fout van de organisatie, serieus nadeel hebben opgelopen, zijn we van mening dat deze race niet mee mag tellen in het kampioenschap.
Dit betekent ook dat straffen voor ingediende protesten komen te vervallen.


Slechts 2 cautions kende de 8e editie van de SRVN 500. Een race die in eerste instantie af leek te gaan met een overwinning voor Roy Schroten, die zo …

Lees verder...

De zomer van 2020 zal er anders uitzien dan dat we aan het begin van dit jaar hadden bedacht. En daarom heeft SRVN ook de invulling van de zomermaande…

Lees verder...

Na het succes van de 2.4 uur van Daytona afgelopen januari, rijden we 5 juli op Le Mans, de vorig jaar uitgebrachte officiële versie van Studio 3…

Lees verder...

Hoewel de huidige kampioenschappen nog niet allemaal ten einde zijn. Is de Kampioenschapscommissie al druk bezig met het opstellen voor de kampioensch…

Lees verder...