Jansen en de Jong succesvol in Monza



Jansen en de Jong succesvol in Monza


Na een korte break van twee weken is het F3 geweld aangekomen in Monza, waar de derde ronde van het F3 kampioenschap plaats heeft gevonden.

In de eerste race van de avond was het Bart Jansen die vanaf pole-position mocht vertrekken na een sterke kwalificatie te hebben afgelegd. De Williams JIM Esports coureur zette zijn pole-position om in een dominant optreden en won zo de eerste race van de avond. Achter hem was het Robin de Jong die na een moeizame start Ruben Correa Alves kon verschalken voor P2. Het podium werd completeert door Denny Mateman, die hiermee zijn eerste podium van het seizoen pakte. Kampioenschapsleider Wouter Bosschieter kende een lastige start van de avond en reed vanaf een vijftiende plek naar een tegenvallende zeventiende plek in race 1.

Door zijn achtste plek in race 1 was het Pieter Brandsma die vanaf pole-position mocht vertrekken in race twee. De openingsfase van de race werd gekenmerkt door de vroege pitstop van Robin de Jong en Bart Jansen, welke al na de eerste ronde een bezoek brachten aan de pitstraat om hun verplichte pitstop in te lossen. Een slimme zet zo bleek, de Jong en Jansen voerden hiermee een ‘undercut’ uit op de gehele top 6 van het veld en kwamen na de verplichte pitstops van de rest van het veld weer uit op de eerste en tweede plek.

Vanaf nu kon de strijd om de eerste plek losbarsten tussen de Jong en Jansen, de ene na de andere snelste ronde werd genoteerd door de GNCR-coureur en de Williams JIM Esports-coureur, welke de ene na de andere kwalificatie ronden eruit persten. Tot een direct gevecht leidde het uiteindelijk niet, Robin de Jong wist Jansen nét lang genoeg uit zijn slipstream te houden en pakte zo de overwinning in race 2. Jansen wist in de laatste ronde nog de snelste raceronden neer te zetten, welke slechts een duizendste sneller was dan de snelste ronde van de Jong. Lars Koldeweij completeerde het podium op P3 na een strakke race te hebben gereden. Pieter Brandsma zette zijn eerste startpositie om in een vierde plek.

Robin de Jong is na zijn tweede en eerste plaats de kampioenschapsleider, met 184 punten staat hij bovenaan de ranglijst. Slechts 14 punten daarachter staat Lennart Lippens die een moeizame avond kende op Monza, met een veertiende plek in race 1 en een zesde plek in race 2. Lars Koldeweij bezet na zijn derde plek in race 2 ook de derde plek in het klassement.

Wegens de Grand Prix van Mexico over twee week reist het F3-veld pas over vier week af naar de Nurburgring voor de Grand Prix van Duitsland, welke in regenachtige omstandigheden zal worden verreden. Tevens zal hier het promotie/degradatie systeem tussen de F3 en de F4 haar intrede maken.


Na het hoge snelheidscircuit van Monza rijzen we af naar de Ardennen. Het prachtige circuit van Spa Francorchamps brengt altijd spanning en sensatie m…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...