Veltens wint fraaie wedstrijd in SebringVeltens wint fraaie wedstrijd in Sebring


Na een maandje rust werden de GT3's weer van stal gehaald voor ronde nummer 4 van het NK GT kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland. En het werd een race om door een (Seb)ringetje te halen. 

 

Correa Alves begon de race van pole position, maar daarachter was er een hectische strijd tussen o.a. Paul Holt, Pim van Ark en de Scuderia Leones van Veltens en Rotting. 

 

Na een spin van Correa Alves moest hij de strijd staken voor de eindoverwinning, maar kon nog wel wat kruimels meepikken. De strijd vooraan ging echter niet meer tussen de mannen van FRT en Scuderia Leone, want beide FRT's moesten uitvallen met diverse problemen. Arjan Veltens passeerde op zijn beurt Kevin Rotting en kon uiteindelijk naar de overwinning rijden. 

 

Het was een race met verschillende gezichten, waarbij Lennart Lippens een andere strategie hanteerde qua bandencompounds, en hem dat uiteindelijk een keurige vijfde positie opleverde. 

 

Veltens met zijn tweede overwinning van het seizoen, bracht hem daarbij ook aan de leiding van het kampioenschap. 

 

De volgende race is ook nog aan de andere kant van de plas, op de virtuele editie van de Indianapolis Road Course.

 


Robin de Jong en Lennart Lippens hebben de openingsraces op het ciruit van Silverstone gewonnen.

Lees verder...

Arjan Veltens en Jeroen Huisers hebben de openingsraces van het nieuwe F4 kampioenschap gewonnen.

Lees verder...

Terwijl de voorbereidingen voor de nieuwe kampioenschappen bij Simrace Vereniging Nederland in volle gang zijn, zijn ze bij het NK GT 'slechts' halver…

Lees verder...

Donderdagavond 23 augustus werd de derde van in totaal 6 avonden gehouden waarbij rijders zich kunnen plaatsen voor de nieuwe Formule 3 klasse binnen …

Lees verder...