Veltens wint fraaie wedstrijd in SebringVeltens wint fraaie wedstrijd in Sebring


Na een maandje rust werden de GT3's weer van stal gehaald voor ronde nummer 4 van het NK GT kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland. En het werd een race om door een (Seb)ringetje te halen. 

 

Correa Alves begon de race van pole position, maar daarachter was er een hectische strijd tussen o.a. Paul Holt, Pim van Ark en de Scuderia Leones van Veltens en Rotting. 

 

Na een spin van Correa Alves moest hij de strijd staken voor de eindoverwinning, maar kon nog wel wat kruimels meepikken. De strijd vooraan ging echter niet meer tussen de mannen van FRT en Scuderia Leone, want beide FRT's moesten uitvallen met diverse problemen. Arjan Veltens passeerde op zijn beurt Kevin Rotting en kon uiteindelijk naar de overwinning rijden. 

 

Het was een race met verschillende gezichten, waarbij Lennart Lippens een andere strategie hanteerde qua bandencompounds, en hem dat uiteindelijk een keurige vijfde positie opleverde. 

 

Veltens met zijn tweede overwinning van het seizoen, bracht hem daarbij ook aan de leiding van het kampioenschap. 

 

De volgende race is ook nog aan de andere kant van de plas, op de virtuele editie van de Indianapolis Road Course.

 


Glenn Bontenbal en Paul Holt hebben de laatste races op Sebring gewonnen. Bart Jansen stelde het kampioenschap veilig.  

Lees verder...

Dat niks zeker is, ook in de virtuele autosport, bleek donderdagavond op het stratencircuit van Macau. Bram Kuipers is de verrassende kampioen geworde…

Lees verder...

Heb je je al aangemeld?! De Algemene Ledenvergadering in combinatie met de altijd geslaagde BBQ en bijkomende gezelligheid. 18 mei in Loosdrecht, meld…

Lees verder...