Cliff van de Vin pakt SRVN NK GT3 2018-2 titel



Cliff van de Vin pakt SRVN NK GT3 2018-2 titel


Cliff van de Vin heeft met zijn vierde overwinning van het seizoen de SRVN NK GT3 titel veilig gesteld. Het gat naar p2 in het klassement is na vandaag 52 punten wat genoeg marge geeft. Arjan Veltens kon niet aanwezig zijn, en kon dus geen poging wagen om de strijd naar Sebring te verplaatsen. Robin de Jong, even veel punten als Veltens voor vandaag, kon met een tweede plaats in de race vandaag op Road Atlanta niets meer dan zijn tweede plaats in het klassement verstevigen.

De avond begon sterk voor twee Scuderia Leone coureurs. Ronald van Dijk kon na een seizoen vol pech en netwerkproblemen niet heel veel meer doen in het klassement. Met dagsuccessen als doel pakte hij met een erg sterke kwalificatiesessie zijn eerste polepositie bij SRVN. Naast hem op de eerste startrij stond teamgenoot Niek Jacobs. De kwalificatie was zoals altijd erg spannend, met meer dan 25 coureurs binnen een seconde!

Cliff van de Vin zette zijn FRT Corvette op een derde plaats in de kwalificatie. Maar al snel kon hij zich richting P1 werken na een goede start en eerste ronde. Ook Pim van Ark kon al snel door naar p2 waarneer beide Scuderia Leone coureurs in de problemen kwamen en terug vielen. Het was een erg zware avond voor het hele veld. Van 35 coureurs kwamen er slechts 16 over de finish. Met een aantal uitvallers voorin het veld konden er anderen profiteren. Lennart Lippens pakte een mooie derde positie en pakt daarmee zijn eerste GT3 podium van het seizoen. Het werd in de slotfase nog spannend voor die derde plek toen een erg sterk rijdende Richard Blokker nog met een laatste poding erg dichtbij kon komen. Zijn pace was heel de race sterk en op een paar tellen kwam hij binnen op P4, voor Niek Jacobs.

Voorin was het een dominant optreden van Cliff van de Vin. Met meer dan 20 seconden voorsprong pakte hij zijn vierde overwinning en is hij puntentechnish voor het laatste treffen op Sebring al kampioen! Robin de Jong werd tweede na een race waarin hij lang werd opgejaagd door meerdere coureurs, maar richting de slotfase een beetje in niemandsland terecht kwam. In het klassement ispuntentechnish de eerste plek dus al zeker. Alles daarachter staat nog compleet open en gaan we op Sebring zien hoe het podium precies ingevuld zal worden!


Er wordt al hard gewerkt aan volgend seizoen bij SRVN. We zijn op zoek naar wat input van de leden wat betreft het format die gebruikt zal worden bij …

Lees verder...

Voor ronde twee van het Endurance kampioenschap waren de coureurs neergestreken op het circuit van Daytona. Dit keer voor een 2.5 uurs race op de road…

Lees verder...

Cliff van de Vin is de nieuwe kampioen in het F2000 kampioenschap na het winnen van de eerste race op het circuit van Sebring.

Lees verder...

Sebring was het decor van de seizoensafsluiter van het SRVN NK GT3 seizoen. Een ontzettend spannende kwalificatie sessie gevolgd door een spectaculair…

Lees verder...