The Nightmare continues…


…Voor iedereen die geen Rudy van Buren heet. Voor hemzelf gold: No worries mate! Rudy pakte twee keer pole en won twee keer op overtuigende wijze op Melbourne in Australië.

In race 1 waren in de eerste ronden enkele fraaie gevechten gaande. In de vierde ronde tikt Mark de Vries Aaron Gortemulder van achteren aan, waardoor deze laatste spint. De stewards of the meeting gaan zich ongetwijfeld nog over deze actie buigen.

Frappant is dat het complete team RotterGraaf binnen zes ronden uitgevallen is. Ondanks het goede werk van William Geuze, bleek de pitplek van Ger Heuts al door Anton Rebel ingenomen te zijn, waardoor Heuts na een paar minuten besloot definitief de pits op te zoeken.

Verschillende rijders kozen ervoor om zonder motorkap de race uit te rijden. Dit alles speelde zich ver achter Rudy van Buren af. Al na 8 ronden had hij een voorsprong van 15 seconden. Met een voorsprong van bijna 20 seconden wint Rudy van Buren, voor Gerben Kelly en Mark de Vries.

In race 2 kwam het veld zowaar beter door de eerste bocht. Arno Bultman komt twee keer kort achter elkaar in de problemen, waarbij zijn teamgenoot William Geuze hem bij het tweede uitstapje vergezelt. In de tweede ronde zorgt Tijmen Berends voor een schrikmoment door zijn wagen op start finish achterste voren te zetten. 

Jos Friemann ligt lange tijd derde, totdat in ronde 9 zijn wagen vol de muur inklapt en enkele salto’s maakt. Zijn crew heeft nog even gekeken naar de reparatiemogelijkheden, maar kwam al snel tot de conclusie, dat herstel onmogelijk was. Exit Friemann en hiermee was de laatste podiumplek in race 2 voor Gerben Kelly, achter Mark de Vries die dus mogelijk nog een straf te verwachten heeft voor zijn actie in race 1. 

Voor de volgende race hoeven de teams niet veel kilometers te maken. Op ons eigen vertrouwde Zandvoort treffen de heren elkaar weer voor de volgende twee races.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...