Civic-coureurs schrapen de hoef voor de Nordschleife


Sinds de Nordschleife anderhalf jaar geleden tot de opener van het Clio-seizoen bestempeld werd, is het legendarische circuit niet meer weg te denken uit de voorwielaandrijvers. En daarom staan de heren Civic-rijders zondagavond aan de start van een nieuw treffen op het meest tot de verbeelding sprekende circuit ter wereld.

Meer dan welk circuit dan ook, vereist de Nürburgring Nordschleife de nodige oefening van de coureur. Met een lengte van meer dan twintig kilometer en een bijna ontelbare hoeveelheid bochten, is dit dé uitdaging voor eenieder met een stuur in zijn handen. De Civic Cup gebruikt het circuit nu niet als opening van het seizoen, omdat de eerste twee races nodig waren om echt goed te wennen aan de rijstijl van deze auto.

Inmiddels is er voldoende gewend en kan de Nordschleife bezocht worden. Een toevoeging aan de eerdere edities op deze baan, is het Grand Prix-circuit van de Nürburgring. Hiermee heeft de baan een echte pitstraat en één of twee realistische punten om in te halen.

Rudy van Buren was hier in de Clio's bijna altijd de te kloppen man, maar de rondetijden in de aanloop naar deze race geven aan dat Lars Koldeweij en Robin de Jong hier niet direct genoegen mee willen nemen. Het wordt een meer dan interessante zondagavond, die natuurlijk te volgen zal zijn via de livestream.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...