Spectaculaire openingswedstrijd in Monza


De eerste wedstrijd van het nieuwe Formule Renault 3.5 seizoen werd verreden op het circuit van Monza, waarbij Rudy van Buren mocht optekenen voor de beide overwinningen. In zowel de 20 minuten als de 40-minuten wedstrijd kon Van Buren vanaf pole position de wedstrijd controleren.

 

Zoals wel vaker is de eerste chicane een scherprechter voor het volle startveld, maar ditmaal was de chicane in de tweede ronde het decor voor een incident, waarbij Ger Peeters zijn rempunt miste en een kettingreactie veroorzaakte, waarbij Gerben Kelly slachtoffer was. Even verderop was het zijn teamgenoot Jan Wim Ensing die slachtoffer was van een crash van Thierry van der Heijden bij het aanremmen van de Della Roggia chicane.

 

Vooraan was het Rudy van Buren die, nadat Rens Klop bij de start nog even kon aansluiten, die rustig de wedstrijd kon uitrijden. Voor Klop en Hoogterp die het podium completeerde.

 

Ook in de tweede wedstrijd stond Van Buren op pole en ook ditmaal kon hij rustig de wedstrijd controleren. Hoogterp sloot aan op de tweede positie na een goede start, maar kon nooit in de positie komen om in de aanval te gaan. Roy de Muinck leek op jacht naar de derde positie, totdat zijn motor afsloeg in de pitstraat, wat hem de nodige secondes kostte. Ensing kon daar optimaal van profiteren en eindigde de wedstrijd als derde.

 

Twee uit twee dus voor Van Buren, terwijl het veld de gang over de oceaan gaat maken, want over twee weken komt het in actie op het Circuit of the Americas in Austin, Texas.



Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...