Van Buren gaat op oude voet door


BMW, Mercedes of Audi, het maakt Rudy van Buren niet uit. In de voorbereiding leek Thierry van der Heijden nog de beste papieren te hebben, totdat Rudy van Buren een dag voor de race er eens goed voor ging zitten. Die lijn trok hij door in de kwalificatie van de eerste race en haalde op overtuigende wijze de pole binnen. Met Thierry op P2 en William Geuze P3 ging het veld van start.

In de eerste race gingen 24 man van start op het zonovergoten circuit van Suzuka. Het was polesitter Rudy van Buren die al snel een gat trok naar de concurrentie. Het ging goed in de eerste bochten, maar tussen Spoon en 130R ging het helemaal mis. Zeker vier wagens gingen dwars en verschillende onderdelen werden verspreid over de baan. Dit leverde ook voor anderen genoeg problemen op. Aan kop geen vuiltje aan de lucht voor Rudy. Met ruime voorsprong haalde hij zijn eerste overwinning van het jaar binnen, voor Jos Friemann en William Geuze.

Bij de tweede kwali wreef Rudy het er nog eens extra in bij de concurrentie. Waar hij in kwali 1 een 1.48.0 reed, dook hij in kwali 2 in de 1.47.8. Ongeloof bij de concurrentie, maar ook hier dus een pole voor Rudy van Buren.

Race 2 begon met regen. Paniek bij de rijders, maar nog voor de echte start was het droog. Jos Friemann spinde in de laatste chicane en gaf met de daardoor opgelopen vier stop and go penalties de race op. Jan Wim eindigde knap op P2 en Thierry van der Heijden op P3. Met Gerben Kelly op P5 doet team Ikea meteen goede zaken in dit kampioenschap.


Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...