DTM 2015-1: Es geht los.


Nog even en de monsters van het DTM worden weer losgelaten op de verschillende circuits. Deze klasse is inmiddels een klassieker binnen SRVN. Het is op dit moment zelfs de oudste klasse waarmee gereden wordt. De eerste waarschuwingsschoten zijn gelost door de verschillende rijders. Wordt het Sieg of Scheisse? 

Met maar liefst 30 inschrijvingen toont de DTM aan dat de aan de makers van deze mod gespendeerde contributie geen weggeworpen geld is. Ook dit jaar vechten de Duitse merken Mercedes, BMW en Audi weer om “die Meisterschaft”.

Team Ikea heeft zich verzekerd van de diensten van Rudy van Buren en is daarmee meteen torenhoog favoriet voor de titel. Ikea rijdt dit jaar met de Audi. Wint Rudy ook dit seizoen de titel, dan is hij de eerste coureur die in drie opeenvolgende seizoenen in drie verschillende merken het kampioenschap behaalt. Met Jan Wim Ensing, Gerben Kelly en Thierry van der Heijden als overige rijders, is dit een team dat menig teambaas zou doen watertanden.

HID spreidt de winstkansen door meteen twee teams in te schrijven, waarvan één team met de BMW rijdt en het andere met Mercedes. JHB Racing is dit jaar mogelijk the dark horse met een sterke rijdersbezetting. Voor zover je ervan kunt spreken, zijn gelukkig ook weer enkele oudgedienden van de partij. 

Aan de rondetijden te zien, is de Audi dit jaar absoluut niet de mindere van de BMW en Mercedes. Het is opvallend dat de Mercedes dit jaar niet erg populair is bij de rijders. Maar om het met Olav te zetten: When the flag drops, the bullshit stops. We verwachten weer een spannend seizoen met deur aan deur gevechten en dit jaar hopelijk beter bevestigde motorkappen. Om het met de woorden van ZAP te zeggen: Jetzt gehts los!!


Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...