Civic Cup opent de boeken op Croft


De Clio is dood, leve de Civic! De SRVN-kampioenschappen beginnen op 1 februari met de eerste race van een totaal nieuwe klasse, in de vorm van de Civic Cup. Met een compleet volle grid mag men opnieuw een spectaculaire raceklasse verwachten.

Voorwielaangedreven auto's, je moet er van houden. Gezien de grid in de Civic Cup, is men over het geheel gezien liefhebber. Dertig rijders hebben zich ingeschreven, variërend van gevestigde namen, tot interessante nieuwkomers. De eerste race is zondagavond, op het circuit van Croft.

Nieuw in de regels is de manier waarop de grid van de tweede race bepaald wordt. De dobbelsteen bepaalt of de eerste tien, of de eerste vijftien van race 1 in omgekeerde volgorde op de startopstelling zullen staan. Gokken op pole, door in de eerste race bewust te rijden naar de vijftiende positie, is er op die manier niet meer bij.

De bezetting in de Civics is ronduit indrukwekkend te noemen. Alle grote namen van de Clio's zijn er weer bij, inclusief eerdere kampioenen Rudy van Buren, Lars Koldeweij, Ivo Pakvis en Jan Wim Ensing. Ook Roy de Muinck, Bram Kuipers en Pieter Brandsma staan te popelen om te beginnen. Interessante nieuwelingen zijn Robin de Jong (geen nieuweling, maar tegelijk geen bekende in het voorwielaangedreven landschap) en de veelbelovende Fries Johannes van Hijum. Beiden hebben al zeer sterke tijden laten noteren in de vrije trainingen.

De grid is veel groter dan de genoemde namen, maar dat mag u zondagavond voor uzelf gaan bekijken. De livestream begint rond 20:15 uur, de race zelf op het vertrouwde tijdstip van 20:30.


Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...