De Muinck wint na problemen overige titelkandidaten

De Mid-Ohio Sports Car Course was het toneel voor de vierde race van het Indycar seizoen: de Lexington 175. De wedstrijd op dit bandenslopende circuit werd gewonnen door Roy de Muinck die, na de valse start van Rudy van Buren, de race van start tot finish kon leiden.

De Muinck had het tempo om de coureurs achter hem te lossen en kon zo aan de leiding gaan en blijven. Zijn overwinning op Mid-Ohio bracht hem tevens de leiding in het kampioenschap. Van Buren zag zijn eerste ronde niet geklokt worden door de valse start en moest een Stop 'n' Go uitzitten. Hij begon daarna aan een vurige inhaalrace die hem op de zevende positie deed belanden.

Na een fout in zijn kwalificatieronde was het de andere titelkandidaat Robin de Jong die van achteren moest starten, maar desondanks al na één ronde de top 10 binnenkwam. Zijn opmars werd nog wel kortstondig gestaakt door een spin, maar ook zijn inhaalrace was bewonderingswaardig. Hij kwam uiteindelijk als vierde over de finish.

De race bleek een waar slagveld gezien de vele spins en het feit dat er slechts zes coureurs in dezelfde ronde finishten. De Muinck won uiteindelijk met vier seconden voorsprong op Lars Koldeweij die 25 seconden voorsprong had op Yoeri Gijsen.

Na een zitting van de Racecommissie werd besloten Van Buren alsnog zijn eerste, niet-geklokte ronde toe te kennen, waardoor hij als tweede werd geklasseerd. Koldeweij schoof op naar de derde plaats.

Het volgende treffen is tijdens de Austin 175 op 9 november. We reizen dan af naar het Circuit of the Americas in Texas.

Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.