DTM geweld in nieuw jasje


Vanavond zal het derde seizoen starten van het DTM kampioenschap. De silhouetauto’s die de drie grote Duitse merken vertegenwoordigen zullen van stal gehaald worden op het circuit van Hockenheim.

 

Gerben Kelly en Rudy van Buren zijn de laatste twee kampioenen geweest, in een klasse waar er diverse regelveranderingen zijn doorgevoerd, in het afgelopen seizoen, maar zeker ook voor het komende seizoen. Dit alles om het racespektakel te vergroten.

 

Ten eerste zijn de banden wat meer bestand tegen het DTM geweld, waardoor de rijders meer van het zwarte goud kunnen vragen. Daarnaast zullen diverse evenementen verdeeld worden over twee races per race-avond, waardoor er meer kansen liggen voor het grote startveld om goede punten te scoren voor het altijd competitieve kampioenschap.

 

Daarnaast is er ook een RADOM-cup voor dit seizoen in het leven geroepen, dit voor de beginnende coureurs en talenten in ontwikkeling, die naast het normale kampioenschap ook zullen deelnemen in een eigen klassement. Vanavond gaat het veld dus los, op de Hockenheimring, voor 1 race van 28 rondes. Daarna komt het veld nog onder andere in actie op de Nordschleife, Silverstone, Mid Ohio en Thruxton, alvorens het seizoen wordt afgesloten in Indianapolis.

 

Vanzelfsprekend wordt de seizoensopener weer LIVE uitgezonden op ons YouTube kanaal, met commentaar van René Hoogterp en Giel de Haan.

 

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...