Van Buren en Brandsma winnen op de Nordschleife


Rudy van Buren en Pieter Brandsma hebben victorie gekraaid op de seizoensopener van de Renault Clio-Cup. In een hectische ouverture op de Nordschleife was het eerst Van Buren die schijnbaar gemakkelijk won, waarna Brandsma een dubbelzege voor Team GPUpdate leidde.

Van Buren was heer en meester in de eerste race, die hij vanaf pole wist te winnen. Achter hem vond een knappe scrap plaats om de overige podiumplaatsen, die uiteindelijk gegrepen werden door Gerben Kelly en Renze Brink. Regerend kampioen Lars Koldeweij werd vierde, nadat hij in de achterste regionen was gestart. Diens teamgenoot Bram Kuipers leek op weg naar een podiumplaats, totdat hij de Clio op onnavolgbare wijze in het skoekeloen kwakte. 

Het verloop van race 1 bepaalde in grote mate het toneel van race 2. Met name de mannen van Team GPUpdate kenden een moeizaam eerste optreden, maar plukten de vruchten van de nieuwe regels in het tweede treffen. Met een omgekeerde top-vijftien, nam Pieter Brandsma direct bij de start de leiding en zag hij na anderhalve ronde teamgenoot Ivo Pakvis in de spiegels op de tweede plaats. Pakvis moest hierdoor wel eerst afrekenen met Giel de Haan en Bram Beelen, maar toen deze barrière geslecht was, kon hij de Clio op de tweede plaats naar huis rijden. Rudy van Buren werd vierde, achter Beelen.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...