Van Buren pakt DTM kampioenschap


Op de Road Course van Indianapolis werd de seizoensafsluiter verreden in het SRVN DTM Kampioenschap. Waar Rudy van Buren de verwachtingen kon waarmaken door de titel in de wacht te slepen. Alleen Jan Wim Ensing kon hem daar nog van afhouden, hij kwam echter niet verder dan de derde positie, achter Jos Friemann. Van Buren won zijn vierde wedstrijd op rij.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er veel regen voorspeld en in de vrije trainingen kwam het hemelwater ook flink naar beneden, echter in de kwalificatie en in de wedstrijd bleef het droog. Rudy van Buren kon vanaf pole de wedstrijd controleren, waarbij Friemann in de openingsfase nog aardig bij kon blijven. Van Buren had echter wederom de beste controle over zijn bandenslijtage en kon de wedstrijd op één setje banden uitrijden, terwijl de concurrentie minstens één bandenstop moest maken. 

 

Van Buren kende een ietwat rommelig seizoen, met onder andere een uitvalbeurt in Poznan, maar was vooral in de slotfase de te kloppen man en bleek niet te kloppen. Van Buren volgt Gerben Kelly op als DTM kampioen, van harte gefeliciteerd!


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...