Van Buren trotseert natte slotfase in Sebring


Het één-na-laatste treffen in het SRVN DTM Kampioenschap werd een prooi voor Rudy van Buren, die daarmee de leiding in het kampioenschap overnam van Mark de Vries die na een moeizame wedstrijd niet verder kon komen dan de vierde positie. Het podium werd gecompleteerd door de beide IKEA rijders Ensing en Kelly.

 

De voorspelde regen aan het einde van de wedstrijd zorgde voor wat spectaculaire plaatjes in de slotfase, maar niet veel meer dan dat. En Rudy van Buren kon vanaf de pole position rustig de wedstrijd controleren. Zo rustig dat er geen bandenstop in de planning zat, mede hierdoor kon Van Buren in de slotfase het tempo laten zakken om uiteindelijk nog met ruime voorsprong de wedstrijd te winnen, voor Ensing en Kelly. Mark de Vries moest tweemaal een stop maken, waarbij hij bij zijn laatste stop op de regenbanden de wedstrijd wilde uitrijden. Deze gok pakte in zekere zin goed uit, want hij was verreweg de snelste man in de slotronde, echter bracht hem dat geen podiumpositie.

 

Volgende week staat alweer het laatste treffen op het programma, als het veld aankomt op Indianapolis. 

 

 


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...