Van Buren met één been kampioen na Mid-Ohio


Rudy van Buren wist de halfnatte wedstrijd te winnen in Mid Ohio en deed daarmee prima zaken in het kampioenschap. Hij staat wel tweede achter Mark de Vries die tweede werd in dit laatste treffen. Maar met de afwezigheid van De Vries in zeker één van de volgende twee wedstrijden lijkt Rudy van Buren de beste uitgangspositie te hebben om Gerben Kelly van zijn troon te stoten.

 

De wedstrijd in Mid Ohio werd gekenmerkt door een fikse regenbui in de openingsfase van de wedstrijd. Echter was deze bui niet voldoende om de natweerbanden te gebruiken, dit bleek achteraf, toen enkele rijders, waaronder Van Buren en Feenstra, niet de beslissing namen om op de gegroefde banden te gaan rijden. Dit bracht Feenstra uiteindelijk de zesde positie, nadat hij lang op een podiumfinish reed en Van Buren een ruime voorsprong ten opzichte van zijn achtervolgers.

 

Gerben Kelly completeerde het podium nadat hij in de slotfase nog zijn teamgenoot Ensing wist te passeren. Beelen werd vijfde, voor Feenstra, Jeroen Huisers, Capellen en Elizabeth.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...